Suomi24 chat seksi homoseksuaaliseen sihteeri espoo

suomi24 chat seksi homoseksuaaliseen sihteeri espoo

Taisipa asia olla ihan EIT asti tuomittavaa. Heh, näitä Jyväskylässä tehtyjä "lastensuojelun urotekoja" pitäisi koota yhteen vaikkapa uutismaisiksi kertomuksiksi jonnekin nettisivustolle. Tarvittaisiin yhteinen lastensuojelun sivusto, jonne siis tällaista kin materiaalia voisi syöttää ja arkistoida. Onpas tuossakin tarina, kuten tämän aamuinen kirjoittaja kertoo! Meidän pitää alkaa huoltaa tätä Jyväskylän statusta pahisten kaupunkina - tehdään paikkakunnasta todella kuuluisa!! Imagotyötähän kaupungin johtavat virkamiehet ja poliitikot osaavat arvostaa.

Ei kukaan pane pahakseen, jos ihmiset näkevät vaivaa paikkakunnalle profiilia rakentaakseen Muutkin kaupungit ponnistelevat näiden imagotekijöiden parissa. Eikä tämä työmme vaadi edes kalliin mainostoimiston palkkaamista.

Valtaa sen sijaan löytyy, ja sitähän tämä tyttönen käyttää. Maalaiskunnan sossu nykyinen Jyväskylän on ollut vuosikausia liitossa tuon sijaishuoltajan kanssa ja sallinut - ikään kuin tilanteesta itse nauttien - kiusaamisen. Nyt, kuntaliitoksen myötä joku ylempi viranomainen on vähän puuttunut asiaan - mutta kiusaaminen jatkuu edelleen.

Aina joku lapsen sukulaisista pitää olla kiusaamisen kohteena. Tällainen hänelle on sallittu vuosikausia, vaikka hänelle on maksettu paljon enemmän palkkaa - pienemmästä työstä - kuin muille sijaisvanhemmille. Hän ei näet juuri oloe ollut kotonaan näiti pieniä lapsia hoitamassa, vaan sivutuloja hankkimassa. Mutta sekin menisi, mutta kun hän on todella ilkeä ja inhottava.

Haluan joskus julkaista tuosta linkistä: Ymmärrän hyvin, että kaltoinkohdellut asiakkaat pelkäävät tapauksiensa ja mielivaltaan syyllistyneiden sosiaalityöntekijöiden nimien julkaisua. Suomessahan on useita tapauksia, joissa sosiaaliviranomainen on kostanut tai suojellut itseään kaappaamalla kapinoivan ja tapaustietonsa julkistavan kansalaisen lapset.

Kerään tapauskertomuksia ja lähetän vaihtokaupassa oman mielivaltakokemukseni. Voit kirjoittaa anonyymisti mutta kerro ihmeessä päätöksen tehneiden sossujen ja muiden laittomuuksiin syyllistyneiden nimet.

Tieto on valtaa ja vain avoimuus voi pelastaa lapsemme ja seuraavat asiakkaat. Meilatkaa osoitteeseen kauhusossut suomi Jos olet harkinnut ensi- ja turvakotiin menoa, lue ensin tämä juttu: Jorma Uskia kannattaa todella lukea!

Hänellä on internetissä kirjoituksia, jotka kiinnostavat lastensuojelun aktivisteja. Ne ovat sytyttäviä ja erittäin tarpeellisia kannanottoja.

Olen ihaillut häntä heti siitä saakka, kun hiukan yli puoli vuotta sitten ensimmäisen kerran törmäsin hänen kirjoitukseensa netissä. Kiitos perussuomalaisten Jorma Uski!

Olet todella tarpeellinen poliitikko Jyväskylässä! Hän kirjoittaa kantansa hyvin selkeästi. Hän asettuu pelkäämättä huostaanottohulluutta vastaan. Hän on ihmisen, lapsen ja perheen puolella. En todennäköisesti äänestäisi Uskia kunnallisvaaleissa väärä puolue , mutta puhun silti aina ja kaikkialla hänen ajatuksistaan, hänen rohkeudestaan. Olen varmasti enemmän fani, kuin perusäänestäjä. Se on useimmiten traumaattinen sekä lapselle että hänen vanhemmilleen. Sen lisäksi se on yhteiskunnalle monta kertaluokkaa kalliimpi vaihtoehto kuin nuo lain edellyttämät muut keinot.

Ennaltaehkäisyyn on löydettävä riittävästi varoja; onhan ne löydettävä vielä kalliimpaan huostaanottomenettelyynkin. Vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia vertaamalla ei ole kovinkaan liioiteltua väittää, että jokainen huostaanotto on nimenomaan sosiaalitoimen epäonnistumisen seuraus; ennakoivat toimet ovat pettäneet tai ainakin jääneet vaillinaisiksi. Uski muuten viittaa heti sivun alussa Aila Paloniemeen kesk , joka tuntuu olevan myös vahva omassa uskossaan kirjoitustensa ja haastattelujensa perusteella.

Ministeri Hyssälä ei ole nähnyt aiheelliseksi vastata. Ei myöskään jäljempänä sanottu puoluetoverinsa, jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Aila Paloniemi. Missähän se yksi lapsista on? Lastensuojelu ei ole tuntenut tarvetta puuttua perheen elämään. Miksi siis ensimmäinen lapsi ryöstettiin hysteerisesti kohkaten?

Sossutanttojen on hankala peruuttaa toimiaan, joissa he ovat ylireagoineet. Ja ylireagointi ihmisten perhe-elämää koskevissa asioissa on aina todella paha asia. Perhe-elämä on kaiken yksityisyyden kauneinta ydintä. Sitä ei saa antaa sossubyrokraattien raadella!

Yritämme voimakkaalla ammatti-identiteetillä luoda itsellemme sitä turvaa mikä meiltä sisäisesti puuttuu. Emme uskalla kohdata omaa osaamattomuuttamme emmemkä näyttää sitä missään. Työtovereillemme ja kollegoillemme emme koskaan paljasta miltä meistä todella tuntuu, sillä se merkitsisi kasvojen menettämistä. Niinpä esiinnymme myös heidän seurassaan kaikkitietävinä ja pätevinä. Emme voi olla missään tosia, emme asiakkaillemme, emme työtovereillemme. Emme myöskään voi puhua ulkopuolisille sillä meitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Auttamisesta tulee meille loukko. Monet maat ovat jo alkaneet maksaa perheistään erotetuille lapsille korvauksia sijaisperheissä ja laitoksissa tapahtuneista väärinkäytöksistä. Vaikka tiedetään , että sijoituksessa lapseen kohdistuvan vakavan väkivallan todennäköisyys on kertainen omaan perheeseen verrattuna, Suomessa keskustellaan lähinnä siitä, onko lapsen oikea paikka sijaisperhe vai lastensuojelulaitos.

Sosiaalityöntekijät sulkevat silmänsä sijaishuollossa tapahtuvilta väärinkäytöksiltä, joista yleisimpiä ovat sijoitettujen lasten käyttäminen orjatyövoimana sijaisperheiden ja -laitosten bisneksissä, lasten hoidon ja koulu- ja harrastusmahdollisuuksien laiminlyönti ja lasten perhe- ja sukulaissuhteiden sabotointi tai estäminen. Kun poliitikot ja tutkijat aikanaan havahtuvat EU: Suuruudenhulluudessaan epäpätevä ja ammattiinsa kouluttamaton ja ammattitaidoton ihminen polkee ja viis väliittää laeista, oikeuksista kaikkein vähiten hyvistä tavoista!

Minä en muuten usko tuohon, että sosiaalityöntekijät olisivat ns. Tämä on mielestäni ongelman ydin. Lienee liikaa vaadittu, että heillä olisi kriittinen asenne kaikkeen, mitä he näkevät ja mitä heille opetetaan.

Kriittisyyden taito ei enää kuulune "ammattitaitoon", päinvastoin. Ammattitaitoa on kyky toimia nopeasti annettujen oppien mukaan, ei haastaa työ- ja ajatusmalleja. Fakki-idiootti on siis ihanteellisella tavalla ammattitaitoinen. Arvelen, että kaikenlaiset isot ja pienemmätkin kehitysideat ammuttaisiin heti alas. Sosiaalityöhön ei haluta pelle pelottomia, sillä sen avulla ollaan rakentamassa luokkayhteiskuntaa. Sosiaalityön avulla valikoidaan ne ihmisryhmät, jotka työnnetään poliittisella päätöksellä syrjään kaikesta vallankäytöstä.

Mistä löytyy rohkea sosiaalityöntekijä, joka sanoo julkisesti mikä sosiaalitoimessa on vialla? Tannerta olisi tarjolla rohkeille uranuurtajille. Joku kehittäjähenkinen voisi luoda ideoillaan upean uran sosiaalityön oikaisijana.

Siinä ihanteellinen ihminen katsoo auringonnousun suuntaan hymyssä suin. Ihanteellinen rotu ottaa vallan ja heikompi aines lakaistaan mattojen alle näkymättömiin ja tallataan kuulumattomiin.

Tomuhiukkasena maton alapinnalla tallattavana. Juu, kyllä mullekin on tullut rodunjalostus mieleen. Pitäisi varmaan ymmärtää hakea siittiöitä ylemmältä keskiluokalta. Jos saisi soluja niistä piireistä, voisi ehkä tämän sukupolvien ketjun saada katkaistuksi.

Eräs perhetyöntekijä oli kuulemma omatoimisesti eräässä pienessä keskisuomalaisessa kunnassa viekoitellut asiakasperheen toisen vanhemman kanssaan tiluliluleiii. Siinä oli vaan se paha juttu, että se toinen jäi yksin suuren lapsikatraan kanssa. Ehkä tuo perhetyöntekijä arveli, että pelastetaan, mitä pelastettavissa on ja luovutetaan soluja edes toiselle. Sossujen munasolu- ja siittiöpankki olisi tarpeellinen asia. Eihän tätä huonon aineksen lisääntymistä voi muuten hidastaa.

Haluamme hyviä sossugeenejä suomalaista geenipoolia parantamaan! Tulevat sukupolvet hyötyvät tällaisesta pienestä suunnittelusta. Kaupungin virastotalolle pitäisi saada tankkauspaikka kaikille, jotka toivovat perheenlisäystä. Näin vältymme esimerkiksi käytöshäiriöiltä koulussa. Jyväskylän kaupunki on aloittanut ilmeisesti eilen foorumin vapaalle keskustelulle.

Areena on vielä varsin neitseellissä tilassa, sillä yleisö ei ole sitä vielä löytänyt. Mutta ei siihen kauan mene, kun näkemysten vaihto käy kuumana. Avasin heti pikimiten keskustelun Jyväskylän lastensuojelusta ja huostaanotoista. Rekisteröityminen on käy käden käänteessä, ei tarvitse hakea edes sähköpostin kautta vahvistuslinkkiä. Myös tässä osoitteessa on hyviä kirjoituksia lastensuojelusta. Uusi lapsikohu Suomen ja Venäjän välillä julkaistu tänään klo Venäjän viestimissä on jo viikkojen ajan esitetty väitteitä, joiden mukaan lapsi otettiin huostaan Suomen viranomaisten venäläisvastaisuuden takia.

Erityisesti syytöksiä on kuultu valtion televisiokanavilla. Venäjä on nostanut huostaanottotapauksen nyt myös valtiolliselle tasolle. Suomi on viime viikkoina ollut näkyvästi esillä Venäjän tiedotusvälineissä, erityisesti television valtiollisilla pääkanavilla. Venäjän viestimet ovat tehneet skandaalinkäryisiä juttuja Turussa asuvan suomalais-venäläisen perheen lapsen huostaanotosta. Sosiaaliviranomaiset ottivat turkulaisperheen seitsemänvuotiaan pojan huostaan helmikuussa, koska uskoivat tämän olevan olevan vaarassa suomalaisen isän ja venäläisen äidin luona.

Venäjän televisiossa monesti haastatellun venäläisäidin mukaan lapsi vietiin perheestään siksi, että tällä on Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisuus.

Äidin mukaan huostaanoton taustalla on vain Suomen viranomaisten venäläisvastaisuus ja rasismi. Koska Suomessa sosiaaliviranomaisia sitoo vaitiolovelvollisuus, on äidin versio tapahtuneesta jäänyt Venäjällä ainoaksi totuudeksi. Nyt jupakka on noussut myös valtiollisella tasolla, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov otti asian tällä viikolla esiin keskusteluissa Suomen ulkoministerin Aleksander Stubbin kanssa Moskovassa.

Lavrovin mukaan tapauksella on iso yhteiskunnallinen kaikupohja Venäjällä. Hän myös vaati Suomea kunnioittamaan kansainvälisiä sopimuksia, joiden mukaan Venäjää on informoitava siitä, mitä sen kansalaisille muissa maissa tapahtuu. Toistaiseksi Suomen ulkoministeriössä on vähätelty tapauksen merkitystä Suomen ja Venäjän suhteille. Silti kymmenetmiljoonat venäläiset televisiokatsojat ovat viikkojen ajan kuulleet rankkoja väitteitä siitä, miten Suomessa lapsia riistetään vanhemmiltaan vain näiden venäläisten juurien takia.

Kommunikoivatko sossut kekenään vaginamonolgilla? Onko Venuksen pääkaupunki Clitoria? Voisiko sossuilla olla sisäinen inkotenssi. Jyväskylässä on muihin paikkakuntiin verrattuna tuplasti lapsia lastensuojelun piirissä ja kovat huostaanottoprosentit. Ovatko jyväskyläläisvanhemmat jotenkin muita kehnompia? Jyväskylän seudulla vain sattuu olemaan paljon lastensuojelulaitoksia ja lastensuojeluviranomaisia ja -yrittäjiä tuottavia koulutusohjelmia mm. Kaikki nämä tahot tarvitsevat asiakkaita saadakseen lisää rahaa ja työpaikkoja.

Lapsesi on pelkkä ponnahduslauta ja rahoituspohja toisten ammattiurille ja bisneksille. Lastasi voi valitettavasti hyödyntää vain 18 vuoteen asti. Kun parasta ennen päivämäärä lähestyy, hänestä on kupattu kaikki hyöty ja hänet voi jättää ilman seuraamuksia heitteille- leimattuna ja vailla tulevaisuutta.

Oikeutta edes lapsil KUn lapsesta ei ole enää v täytettyään hyötyä sijaishuollolle, hän saa painua vaikka huitsin tuuttiin ja sen hän tekeekin siirtymällä mahdollisimman kauaksi s-huollosta.

Vain aivan pienen pieni prosentti s-huoltoa pääsee näin ollen hyödyntämään korvausten saamisesta lapsen ikävuoteen asti. Sellainenkin mahdollisuus heillä on, mutta 18 vuoden rajapyykki näyttää merkittävälle. S-huolto jää nuolemaan näppejään useimmiten, kun lapsi itse saa päättää, onko heidän kanssaan tekemisissä vai ei. Virallista tutkimustahan tästä ei tietysti ole, kuten ei mistään lastensuojeluun liittyvästä yleensäkään. Jo pelkästään se osoittaa mielestäni sen, että asioissa on jotain salattavaa.

Mihin ne typerykset oikeaa tietoa tarvitsevat? Kansa on meillä uskonut poliitikkojen totuuksiin Kekkosen ajoista asti ja tätä menoa tulee uskomaan vielä seuraavat sata vuotta, elleivät vanhemmat vaadi rajusti oikeutta lapsilleen ja ehkä hieman myös itselleen.

Kertokaa ketkä jyväskyläläispoliitikot kannattavat lastensuojelun vallan ja huostien lisäyksiä ja keillä on taloudellinen osakkeenomistaja tai poliittinen kytkös sijaishuollon bisneksiin!

Pitkään lastensuojelua seurannut aktivisti valitteli hiljattain sitä, että Suomessa sossut ja psykiatrit voivat kirjoittaa lapsia itsensä tai tuttujensa omistamiin "lastensuojelu"laitoksiin pahimmillaan useiden satojen eurojen vuorokausihintaan- ilman minkäänlaista valvontaa tai seurantaa "hoidon" tuloksellisuudesta. Suomi24 - keskustelussa on paikka: Siellä on meneillään keskustelu, mistä Jyväskylä tunnetaan? Siellä on jo yksi maininta lastensuojelusta, mutta lisää tarvitaan.

Jyväskylä löytyy haulla kohdasta Kaupungit ja kunnat. Väkivalta käsitetään sosiaalitoimessa pääosin fyysiseksi ja yksilöongelmaksi. Huolestuttava kehityssuunta on esim. Sosiaalitoimelta jää huomaamatta, että väkivalta on myös kulttuurista ja rakenteellista ja sitä on runsaasti myös auttajajärjestelmän sisällä, sen asenteissa, kulttuurissa ja käytännöissä. Jos perheväkivaltaoppaiden väkivallanmäärityksiä soveltaa vaikkapa lapsen ja sijaishuollon tai sosiaalitoimen suhteeseen, lukija havaitsee lastensuojelussa ja sijaishuollossa runsaasti toistuvaa ja pahenevaa väkivaltaa, johon on miltei mahdotonta puuttua.

Erona perheväkivaltaan on, että tästä väkivallasta ei puhuta eikä rangaista ja kaikkein hirveintä- sitä puolustellaan lapsen edulla. Uskoisin, että Jyväskylän lastensuojelussa on kyse samanlaisesta korruptiosta kuin muuallakin yhteiskunnassa. Suomalainen korruptio on sitä, että viranomainen ja vallankäyttäjä jää velkaa vastapalveluksen verran. Se on näkymätöntä, sillä rahaa ei vaihdeta ja taloudellisen hyödyn tunnistaminen voi olla hankalaa.

Vallankäyttäjä ja virkamies voivat hyötyä esimerkiksi siten, että oma lapsi saa mukavan kesätyöpaikan. Suomessa kaikki tuntevat toisensa. Korruptio etenee henkilökohtaisten ihmissuhteiden kautta. Olen varma, että sosiaalityöntekijöillä on aina vahva henkilökohtainen kytkös muutamiin lastensuojeluyrityksiin.

Tekevät itseään tunnetuksi - tämä nettikin on muuten täynnä näiden yritysten mainoksia, vaikka luulisi niillä muutenkin asiakkaita riittävän. Huostaanottobisneshän maksaa vuodessa lapsen sijoittamisena miljoonaa euroa vuodessa. Asiakkaita ei kuulla, ollaan ylimielisiä ja koppavia. Eivät kehittämishankkeet näytä purevan.

Jotta voi auttaa ja muuttaa toisia ihmisiä, on lastensuojeluviranomaisten muututtava ensin itse. Happamalla naamalla ja valtaa korostamalla he eivät saa aikaan kuin vihaa ja kiukkua.

Ovat lisäksi voimakkaassa liitossa sijaishuoltajien kanssa asiakkaita vastaan. Kohtaamista ei siis pääse vahingossakaan tapahtumaan, mutta mitäs siitä. Pääasia, että jyväskyläläinen viranhaltija viihtyy ja pääsee poistumisovestaan takaovestaan tarvittaessa turvaan. Lapsen etuunhan pitää pyrkiä kaikkien yhteistyössä, eikä niin, että "lapsensa parhaat asiantuntijat" jätetään suunnittelun ulkopuolelle. Mutta niinhän se vanhempien asiantuntijuus onkin lastensuojelussa tilannekohtaista.

Joskus se sivuutetaan täysin ja joskus se voi olla jopa lyömäase vanhempia vastaan. Kun viranomaisten piti perustella toimiaan, jotka olivat osoittautuneet ehdottoman vääriksi, sanottiin äidille: Ihmettelen monia asioita ls-saralla ja tyonteijoiden ammatillisessa kaytoksessa seka koulutuksessa. Lastensuojelu on kuitenkin aarettoman vastuullista tyota jonka kehittamiseen tulisi panostaa, ja sita tyota tekevat henkilot pitaisi tarkkaan tutkia ja seuloa.

Oletettavasti kuitenkin suurin osa ls-tyota tekevista terapoi omia traumojaan tyossa, tai mikali ei nain ole, narsistinen vallankaytonhimo sanelee tekemisia maustettuna valtavan pullistuneella egolla. Ikani hoitoalalla toita tehneena voin kertoa, etta MIKAAN mika on sallittua sosiaalityontekijille EI OLE sallittua hoitotyota tekevalle henkiklolle -enka usko etta edes ammattietiikka, joka on jokaise henkilon omakohtainen asia sallisi moisia hirmutekoja.

Samoin asiakkaan johdatteleminen antamaan tietynlainen vastaus. Potilaslahtoisyys on ensisijainen asia, ja sita kunnioitetaan. Puhutaan yhdistettyna sosiaali- ja terveydenhuollosta. Noila kahdella ei ole mitaan tekemista keskenaan.

Mikali hoitotyon ammattilainen toimisi sosiaalipuolella toimivien "kollegojen"tavoin, tyosopimus loppuisi ennekuin on ehtinyt alkaakaan. Jo tyoyhteisoissa vallitsevat normit saisivat aikaan sen, ettta moinen kayttaytymismalli olisi tuomittavaa. Erilaisuus ei ole sallittua. Mika on erilaista ja erilaisuutta?

Kuka sanelee sen, mika on normaalia ja tervetta? Miten on mahdollista, etta ulkosuomalainen lapsi suomessa saa ylivilkkaan ja haastavan lapsen leiman, kun taas kotimaassaan han on kiitettava oppilas ja suorastaan mallikelpoinen lapsi???? Tai en halua ymmartaa Hyvä, että hoitoalan ihmisenä kerrot sosiaalityön ja terveydenhuollon työskentelytapojen eroista! Meidän kannattaa muutos- ja kehitysvaatimuksissamme tuoda juuri tuota näkökulmaa esiin, että terveydenhuollossa ammattilainen saisi äkkiä kenkää, jos käyttäisi samoja menetelmiä kuin lastensuojelussa on maan tapa.

Sosiaalityössä on mahdollista perustaa kaikki perustiedon hankinta luuloihin ja arvauksiin. Jos terveydenhuollossa työskenneltäisiin samoilla menetelmillä, potilaat kuolisivat. Onneksi siis ihmisen kuolevaisuus suojaa meitä tuolla terveydenhuollon puolella Jyväskylän ongelmista voi käydä kirjoittamassa kaupungin omalla keskustelupalstalla, joka on avattu äskettäin, siellä on tällainen lastensuojelukeskustelu jo aloitettu: Tuo samainen akka on se, joka määräsi kaikki sijoitettujen lasten ja näiden sukulaisten asiat maalaiskunnassa.

Tuo akka valehtelee ja rikkoo salassapitovelvollisuutta mennen tulle. Ketä lasta oli pidetty pelkästään pinnasängyssä ja kuka piirsi verisiä piirrustuksia akan taiteellisen tulkinnan mukaan. Tuo lapsi tuolle hirviölle mitään puhui!

Sellainen on minun maalaiskuntani. Hirviömäisen paksu ja haiseva. Siellä sentään uskalletaan myöntää, kun on tehty virheitä. En vaan tiedä, antavatko lapset ja perhe ikinä anteeksi! Sen verran törkeää toimintaa tehdään täällä sydänmailla.

Onko kanttia pyytää anteeksi. Sitä työtä olisi useammallakin. Kokosin yllä olevasta lyhyehköstä tekstinpätkästä ja jo muutama päivä aiemmin samasta aiheesta kirjoitetusta Jyväskylän maalaiskunnan sijaishuolto tekstistä uuden kirjoituksen Jyväskylän kaupungin omalle keskustelupalstalle: Ajattelin, että saman kirjoittajan täytyy olla näiden kertomusten takana.

Mielestäni tarinoissa on kuvaavaa ja mielenkiintoista tietoa Jyväskylän kaupungin viranomaisille ja poliitikoille. Ja valmiiksi jo kirjoitetussa muodossa! He lukevat varmemmin jossain vaiheessa Jyväskylän kaupungin omaa foorumia, tuota "JyväskyläToria". Muistutusten ja kantelujen rustaamiset tai Haloselle kirjoittamiset eivät auta yhtään.

Kova mediamylly vaan kehiin ja avot, se "tavanomaisesti huostattu" lapsi tulee kotiin. Jospa näihin asioihin saataisiin samalla taktiikalla muutosta. Me suomalsiet olemme nössöjä. Annamme noiden tätien viedä lapsemme milloin mistäkin syystä. Ei muuta kuin mylläkkää peliin! Miksi seuraamme kiltisti sivusta.

Mikään ei ole tähän mennessä auttanut. Ole tyytyväinen, että joku on huolinut lapsesi. Tällaista tämä elämä on maan matosille.

Joten mitenkäs ne sossut sitten sijaisvanhemman vuosia ja vuosia kestäneestä kiusaamisesta sitten mitään välittäisivät. Ovat aina antaneet rajoituksia meille lapsen sukulaisille. Jopa tervehtiminen on ollut kiellettyä, koskapa tuo naisihminen ei siedä meitä missään julkisella paikalla tervehtimässä lasta. Onneksi sosiaalijohtaja kumosi sosun rajoittamispäätöksen.

Kumma kyllä Jyväskylän maalaiskunnassa meitä auttoi kaksi kertaa ratkaisevasti sosiaalijohtaja kaksi eri sosiaalijohtajaa. Toinen nosti tapaamisen kahdesta tunnista kuuteen ja heivasi tuon rouvasihmisen pois valvomasta tapaamista ja toinen purki tervehtimiskiellon. Että kyllä siellä maalaiskunnassa aina joku hyvä tyyppi sattui kuitenkin kohdalle. Mielenosoittamista kannattaa koko ajan ideoida.

Kuten kaikkea muutakin mahdollisimman julkista ja avointa vaikuttamista. Viranomaisten mielestä ehdottomasti kiusallisinta ja siten tehokkainta on se, että ongelmista pidetään meteliä.

Viranomainen haluaa vaieta asiat. Se olisi hänen etunsa. Luulen, että mielenosoitus pitäisi järjestää siten, että rajoitutaan johonkin erittäin kapeaan teemaan, mutta samalla voidaan puhua laajemminkin koko lastensuojelun ongelmista. Mielenosoituksia pitäisi järjestää esimerkiksi sosiaaliviraston edustalle, osoittaa suoraan mieltä jonkin yksittäisen perheen saamaa kohtelua vastaan.

Plakaatteihin kirjoitetaan kyseistä asiaa hoitaneiden sosiaalityöntekijöiden nimet. Olen varma, ettei mikään muu kuin tuollainen henkilöiminen auta. Jos virkamies pääsee suojautumaan suuren kollektiivisen selän taakse, kuntalainen ei saa muutosta aikaan, vaikka olisi kuinka oikeassa.

Arvelen siis, että mielenosoittamiseen ryhdytään, saamme tilaisuuksia siihen ihan joka viikko. Sama iskuryhmä saisi käydä nostamassa julkisuuteen monenkin perheen asioita. Heitä kun ei enää mikään muu voi auttaa kuin kaiken tuominen julkisuuteen. Se nähtiin turkulaisen Rantalan perheenkin tapauksessa. Poika olisi muuten vieläkin laitoksessa. Mielenosoituksiin pitää muuten aina liittää hyvin valmisteltu, selkeäkielinen tiedottaminen.

Kun osoitamme mieltä, me pääasiassa jaamme tuolloin tietoa kyseisestä teemasta ja laajemminkin ongelmakentästä. Miekkarissa on oltava aina yhteydessä kaikkiin tiedotusvälineisiin ja syötettävä niille matskua pitkin päivää.

Ja sehän on helppoa. Tekniikka avaa mielenosoituksille herkulliset mahdollisuudet! Sossut raapustelevat tekstejään varmaan wordiin ja muuttelevat tarrpeen tullen. Ja eikös tälläkin palstalla ollut maininta että joku sossu oli sanonut tiedon olevan "päässään".

Yle Keski-Suomi uutisoi tänään ihan maakunnan tv-uutisissakin, että Jyväskylän kaupunki on saanut suuren perinnön. Rahat tulevat siis edesmenneeltä yksityishenkilöltä, joka ei ole laatinut testamenttia. Valtio on nyt päättänyt niiden kohtalosta. Valtio vaatii Jyväskylältä, että Jyväskylän kaupunki käyttää saamansa rahan perheiden auttamiseen, ennalta ehkäisevään työhön.

Valtiohan taitaa olla aika hyvin perillä meiningistä Jyväskylässä!! Jyväskylän lastensuojelu on kuin onkin juuri niin maankuulu, kuin mekin täällä Suomi Se on tietysti aika vähän sen rinnalla, että Jyväskylä aikoo ostaa vuoden aikana lasten sijaishuollon palveluita 12 miljoonalla eurolla.

Nyt Jyväskylän sosiaalitantat menevät aivan sekaisin tuon summan ja noiden vaatimusten edessä. Eihän Jyväskylässä ole totuttu tekemään tuollaista ennalta ehkäisevää työtä perheiden parissa, perheiden auttamiseksi! Trendi on ollut viime aikoina ihan toinen. Olikohan tuo jotain piruilua valtiolta? Jyväskylä taitaa olla jo kuuluisa siitä, kuinka toivottaman kädettömiä kaupungin sossut ovat tuollaisen haasteen edessä. Ja mitähän mahtavat nyt ne ennalta ehkäisevät työskentelymallit eli lastensuojelun avohuollon tukitoimet olla, kun niitä sosiaalityöntekijät kokoontuvat yhdessä tanttakerhoonsa suunnittelemaan?

Mitä ruutupaperille kirjoitetaan toimintasuunnitelmaksi? Pelkään, että nyt sosiaalityöntekijät lähettävät komppanian verran perhetyöntekijöitä lapsiperheisiin. He vyöryvät kuin viholliset rajan takaa. Ammattikuntahan on turhin mahdollinen! Olisihan se ollut sosiaalikoneiston märkä uni, jos perintö olisikin osoitettu lasten sijaishuollon kehittämiseen Eikös testamenttaajan olisi pitänyt tämän verran ymmärtää, että sossut olisivat ehkä halunneet mieluummin suunnata rahaa tuonne laitostamisen kehittämiseen?

No, mutta meneehän euron lisäksi rahaa euron verran jollekin Parikanniemen Orpokotiyhdistys ry: Tietääkö joku, mitä tuo yhdistys on?

Jyväskylä on hankkinut erikoisen aseman Suomessa. Se on "lastensuojelun pääkaupunki" tässä maassa. Jyväskylässä on poikkeuksellisen monipuolinen kunnallisesta lastensuojelusta hyötyvien toimijoiden verkosto. Jyväskylään on sijoittunut kolmannen sektorin yhdistyksiä kuten Perhehoitoliitto ja Pesäpuu ry ja lopulta peräti lapsiasiamieskin.

Yritysmaailmasta löytyy myös virityksiä lastensuojeluun myönnettyjen rahojen hyödyntämiseksi. Yritykset myyvät sijaishuoltoa huostaanotetuille lapsille ja erilaisia terapioita kärsineille lapsille, jotka tulevat huonoista perheistä. Jyväskylässä on myös suuri Haukkalan lastenpsykiatrinen laitos, joka sekin toimii tiiviisti yhteistyössä sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Ja Kuokkalan kaupunginosassa toimiva Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti, joka on ryhtynyt ajamaan koneiston etuja, perheitä vastaan. Minä olen jo pitempään muodostanut sellaista käsitystä keskisuomalaisesta lastensuojelusta, että maakunnan keskuksessa Jyväskylässä on erittäin tiivis ja valtaa tavoitteleva naisten porukka.

Yhteisöön kuuluvat naiset pohjustavat koko ajan omia asemiaan tukemalla toisiaan. Kyse on siis lastensuojelun eliittijengistä. Kopla pystyy toimimaan jo itsenäisesti ja ajamaan menestyksellä päämääriään, sillä se on saanut riittävästi valtaa käsiinsä. Naiset kun eivät halua esiintyä julkisesti vallankäyttäjinä, mutta erittäin mielellään sekaantuvat yksittäisten perheiden elämään.

Keitä tähän rouvakoplaan Jyväskylässä kuuluu? Etsikäämme tähän ketjuun kaikki nimet esiin! Kiusa se on pienikin kiusa. Olen täysin vakuuttunut siitä, että meidän kirjoituksemme täällä Suomi Mutta kun muita vastavoimia ei juuri ole.

Arvelen, että jopa rivisosiaalityöntekijät ponnistelevat huostaanottoja tekemällä mukaan tuohon vallanytimeen. Huostaanotto on hyvä näyttö siitä, että on kelvollinen tuohon vallan sisäpiiriin. Sosiaalityöntekijät haaveilevat, että heillekin avautuu joskus muitakin työmahdollisuuksia kuin puurtaa kaupunkilaisten sosiaaliongelmien kanssa. He haluavat olla käytettävissä myös muihin fiksulta kuulostaviin virkoihin ja kolmannen sektorin töihin. Olisihan se ihanaa olla vaikkapa kehittämispäällikkö Pesäpuu ry: Tai lasten sijaishuollon tarkastaja lääninhallituksessa tai sen kehittäjä Jyväskylän kaupungissa.

Mieleeni nousee heti kaksi erittäin selvää tyyppiä, jotka kuuluvat tähän tanttakoplaan. Kerron heistä myöhemmin tässä ketjussa. He ovat kovia vallankäyttäjiä - tai osuvammin kovan vallan käyttäjiä. Nykyinen mielivallan käyttö ja huostahulluus tulee näkymään vihaisina, katkerina ja poismuuttavina lapsiperheinä ja järjettömänä rahanmenona, jolla saadaan aikaan vain asiakkaiden syrjäyttämistä.

Kun lastensuojelun ja sijaishuollon väärinkäytöksiä aikanaan ruvetaan tutkimaan sulkeutuvat RAY: Niiden mukana loppuvat myös tuottoisat suojatyöpaikat ja eliittiklubit.

Vihaiset laitoksissa kaltoinkohdellut ja sieltä vapautuvat nuoret sen sijaan jäävät ja muistavat. Edes lastensuojelun päällikköpalkoilla ei ole varaa palkata kokopäiväisiä henkivartijoita eikä maksaa yksityisiä oppilaitoksia omille lapsille.

Ei käy kateeksi tulevaisuuden viranomaisia mutta itsepähän ovat kohtalonsa valinneet uuden luokkayhteiskunnan ja syrjäytyneiden sukupolven rakentajina. Olisiko sittenkin kannattanut panostaa koko yhteisön hyvinvointiin, heikkojen auttamiseen ja yhteiskuntarauhan ylläpitoon?

Lapset sijaishuollossa — mikä on EU: Eurochild julkaisi tammikuun lopulla tutkimuksen, jonka avulla on mahdollista ensimmäistä kertaa vertailla lasten sijaishuoltoa Lasten sijoittamista laitoksiin pidetään laajalti viimeisenä keinona erinäisten perheiden tukipalveluiden ja perhehoidon jälkeen. Tästä huolimatta lasten määrä laitoksissa on säilynyt ennallaan tai jopa kasvanut useissa EU-maissa.

Vaikka köyhyys ja aineellinen puute eivät saisi olla syynä lapsen sijoittamiseen, on se selvästi perussyy monissa EU-maissa. Se, ettei ole saatavilla tietoa köyhyyden, sosiaalisen syrjäytymisen ja lasten sijaishuollon keskinäisistä yhteyksistä hämärtää sitä todellisuutta, että köyhyydellä on vaikutusta sijoituspäätöksiin.

Tämän ymmärtäminen auttaa kehittämään myös parempia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Käytettävissä olevat tilastot antavat selvää näyttöä siitä, että sijoitetut lapset - ja erityisesti laitoshoidossa olleet — päätyvät todennäköisemmin itse lopulta asunnottomiksi, tekevät rikoksia, hankkivat lapsia alle vuotiaina ja joutuvat antamaan myös omat lapsensa huostaan.

Suomessa on tuhansia lastensuojelun leimaamia ja syrjäyttämisyritysten kohteeksi joutuneita perheitä ja lapsia, jotka joutuvat elämään jatkuvan mielivallan uhan alla riesanaan lastensuojelun valheelliset ja mustamaalaavat merkinnät, jotka seuraavat heitä loppuelämän.

Monet heistä ovat joutuneet koneiston kynsiin tavallisten ja tilapäisten arkisten tilanteiden esim. Mielestäni tällaisessa tilanteessa kannattaisi liittoutua toisten perheiden kanssa ja lähteä maasta. Euroopassakin on paikkoja, jossa saa suomenkielisiä päiväkoti- ja koulupalveluja ja pääosin eläminen ja varsinkin asuminen on Suomea halvempaa. Jatkuvan tarkkailun ja leimausyritysten alla eläminen sairastuttaa ja tuhoaa mahdollisuuden tavalliseen perhe-elämään.

Viranomaiset tietävät, että leimasta tulee usein itsensä toteuttava profetia ja siihen he leimaamisellaan pyrkivätkin. Lähtekää siis kun vielä voitte. Asunnot myyntiin tai vuokralle. Jättäytykää työkyvyttömyyseläkkeelle tai hankkikaa jokin homma uudesta maasta. Lapset oppivat uuden kielen nopeasti ja saavat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään.

Täällä he jäävät vain laitostettavaksi ja syrjäytettäväksi tarkkailumateriaaliksi. Tuo on aivan totta, että uhkailu on tahallista, epäasiallinen käytös on siis tarkoituksellista. Ihan samalla tavalla kuin puolison aiheuttama pelko millä tahansa hirveällä kiristyskeinolla saa toisen vanhemman lamaantumaan, niin viranomaiset käyttävät noita samanlaisia keinoja hyväkseen.

Ne on helppo naamioida "väärinkäsityksiksi" jos niistä kommentoi ulkopuolisille tai niitä on helppo vähätellä: Niinhän nuo väkivaltaiset puolisotkin vähättelevät uhkailujensa tuottamaa pelkoa. Kyllä ihmisen elämä saadaan hyvinkin helposti raiteiltaan kun puututaan "lain sallimin keinoin" hänen itsemääräämisoikeuteensa!

Väkivallan seurauksia sitten onkin helppo niputtaa asiakkaan "huonon vanhemmuuden" piikkiin: Vanhempi ahdistuu, tulee kärttyisäksi, ilottomaksi, väsyy: Häntä kontrolloidaan ja hän reagoi ihan normaalisti ja sen takia NAPS: Tekisi mieli sanoa hyväntahtoisille sos. Suloista, avointa ja suoraa tai kätketympää kritiikkiä Jyväskylän lastensuojelua kohtaan voi käydä esittämässä Jyväskylän osastossa, jossa puhutaan kenestä tulisi uusi hyvä lapsiaasiavaltuutettu.

Nyt mehukkaita ehdokkaita esiin!! Etsin hänestä netistä tietoa, mutta niin byrokraatilta tosiaan vaikuttaa, että nettisivutkin natisevat kuivuuttaan Miten sellaisella ihmisellä voisi olla mitään sanottavaa julkisessa keskustelussa?! On hyvä, että me aktivistit toimimme myös muilla areenoilla kun täällä biovanhemmissa, joka muuten on itse terminä ihan mahdoton Eihän tuota käsitettä käytetä missään, sillä on oikeasti älytön.

Vanhemmuus ei todellakaan ole vain biologista, vaan paljon ihan muuta. Meidän synnyttämiä ja siittämiähän lapsemme ovat. Vaadin palstalle uutta nimeä. Ei haittaa, vaikka termissä ei olisi täällä sen virallista kunnallista sisältöä, koko ajanhan diskurssit kilpailevat keskenään. Ja siihen yhteiskunnan kehityskin perustuu. Eikös tuo biovanhemmat-sana ole kehitetty juuri aivopesuun ja mielikuvamuodostukseen, että biovanhemmat eivät ole lapsen omat pysyvät hyvät oikeat oikeanlaiset vanhemmat, vaan vain jotain bio- tai jotain siis merkityksetöntä, joka pitää syrjäyttää ja poistaa.

BIOvanhempi on tuollainen poliittinen termi. Sen avulla voidaan ajaa tiettyjen eturyhmien etuja, kuten vaikkapa sijais- eli bisnesvanhempien. Ja biologinen vanhempi voi pitää kirjeitse yhteyttä vaikka alle kouluikäiseen lapseensa näin kehotettiin tuttavani tekemään. Älkäämme suostu tuollaiseen propagandaan.

Nyt uusin muunnos on syntymävanhempi. Ei enempää eikä vähempää. Suomi24 palastalle pitää ehdottaa nimen muutosta. Tämä idealismi on vallannut poliittisen päätöksenteonkin. Muuten, mistä kertoo yksi huomio tarinassamme: Siis - lapsen tulevaisuus on pitkälti kiukkuisen erakoituneen vanhan tädin käsissä.

Miten tämmöinen on mahdollista? Viranomaiset ovat omaksuneet Mrs Ratched- tyylin. Hillityn, näennäisen kohteliaan ja puolueettoman naamion, joka kätkee alleen karmeaa sadismia, omahyväisyyttä ja vallanhalua ja joka ei kestä mitään kritiikkiä. Laitetaan kaikki erilaiset ja liian persoonalliset ihmiset laitoksiin saamaan jo etukäteen mietitty diagnoosi ja lamauttava lääkitys.

Lobotomia hoituu nykyään kemiallisesti. Tällä perusteella voitiin luoda kaksi ryhmää, biologisesti kelvot ja kelvottomat. Kelvoille suunnattiin yhteiskunnan tuet ja verohelpotukset sekä työ äidin, lapsen ja perheen hyväksi.

Kelvottomiin kohdistettiin toimia, joilla estettiin kelvottomien lisääntymistä. Näin estettiin tulevien sukupolvien saastuminen. Kelvottomiin kohdistettavia toimia olivat sosiaalisten tukien epääminen, avioliittokiellot, suvunjatkamisen estäminen steriloinnin tai laitokseen eristämisen avulla.

Hän vaati, että yhteiskunnalla on oltava oikeus lainsäädännöllä estää degeneraation leviäminen. Tämä toteutettiin luomalla valvontajärjestelmä psyykkisesti epänormaalien silmälläpitoa ja suojelevaa valvontaa varten sekä estämällä heiltä suvunjatkaminen. Perttulan kasvatuslaitoksessa steriloinnit alkoivat vuonna Edvin Hedmanin kuoltua hänen vaimonsa Emma Hedman jatkoi sterilointiohjelmaa vuonna Hitlerin lapsioperaatiossa vuodenvaihteessa erään lastensairaalaan johtaja oli hakenut lupaa epämuodostuneen lapsen surmaamiseen.

Hitler myönsi luvan korostaen, että hän kantoi siitä vastuun, ei vanhemmat. Hän kehitti suunnitelman, jossa kätilöt ja synnytyslääkärit olivat velvollisia ilmoittamaan kaikki idiotiaa potevat ja epämuodostuneet vastasyntyneet sekä halvaustapaukset terveysvirastolle.

Pelkän ilmoituslomakkeen perusteella kolme lautakunnan nimittämää asiantuntijaa päätti lapsen elämästä ja kuolemasta. Jos kaikki päätyivät suosittamaan kuolemaa, annettiin lapselle lasten erikoisosaston hoitoa. Lausuntoon kirjoitettiin, että lapselle voidaan tarjota parasta hoitoa. Näin vanhemmat saatiin suostumaan hoitoon. Lääkäreille annettiin myös oikeus uhata vanhempia huoltajuuden menetyksellä. Varhainen puuttuminen on taas muodissa ennakollisine ls-ilmoituksineen ja sijaishuollon masinoimine "ajoissa kotiin" kampanjoineen.

On hyvät ja parhaat käytännöt ja hoidot, jotka käytännössä tarkoittavat samaa kuin luvulla; erilaisten lasten syrjäyttämistä laitoksiin ja ennenaikaista kuolemaa. Vallankäyttäjät kätkevät mielellään toimintansa todelliset motiivit yli-imeliin termeihin, joilla saa rahoitusta ja kansansuosiota esim.

Aletaanpa selkokielistää tätä sanahelinää. Määritellään vähän realistisemmin esim. Miksi yle joku muu taho koitti kangeta Vanhasen pois virastaan ja myös teki sen? Onko se hyvää vai pahaa meille tietävä taho? Kantaako Vanhanen takissaan isänsä rotuhygienia-ajatuksia, jos ne niitä on ja edistää niiden käytäntöönpanoa. Vai mikä on syy? Onko juuri kokoomus tämän nykyisen rotuhygienian kehittäjä ja ylläpitäjä?

Ja keskusta vain marjojen huostalapsien poimija? Mennäänpä sitten äärioikealle tai äärivasemmalle, niin käytännön lopputulos yhteiskunnalle on sama, ihmisten sortaminen, oman päätöksenteko oikeuden ja yksilöllisyyden vieminen. Eikä keskusta nimestään huolimatta ole näiden puoliväli, vaikka nimellään sellaista haluaa viestittää.

Korjausliike tähän suuntaan kannattaisi tehdä ennenkuin kansantalous tuhoutuu. Toisin kuin sosiaalityöntekijät ja heidän ammattijärjestönsä väittävät yhden pätevän sosiaalityöntekijän palkkaaminen ei suinkaan estä huostaanottoja kunnassa vaan päinvastoin lisää niitä.

Varpu alkoi samaan aikaan kuin huostahulluus eli luvulla. Pelkät sijaishuollon vuorokausimaksut ovat jo vuosia pyörineet miljoonan euron paremmalla puolen per vuosi. Siihen päälle vielä sijaishuoltoa lobbaavien järjestöjen ja viranomaisten kulut. Haluaisin tietää minkälaista tulosta sijaishuolto on tehnyt näillä veronmaksajilta saaduilla miljardeilla.

Antakaa linkkejä hyvät lukijat suomalaisista sijaislapsista tehtyihin tutkimuksiin. Kai näin mittavan investoinnin kannattavuutta on tutkittu? Haluaisin myös tietää lisääkö koulutettujen sosiaalityöntekijöiden palkkaaminen huostaanottoja, kuten itse epäilen vai vähentääkö se niitä kuten Talentia väittää.

Miten tämän saisi selville? Johtuuko muutos lastensuojelun arvoista, koulutetuista sossuista vai uudesta ls-laista, en tiedä.

Ainoa tukitoimi perheille tuntuu olevan huostaanotto tai sitä pohjustamaan tarkoitettu perhetyö. Missä koulutus sitten näkyy paitsi sossujen omassa palkkapussissa? Ai joo, monet korkeastikoulutetut näyttävät omaksuneen luvun rotuhygieniset opit ongelmien ylisukupolvisesta periytyvyydestä ja lanseeraavat näitä oppeja myös asiakastyöhön.

Suomen akateemiset ja keskiluokkaiset piirit olivat aikanaan ensimmäisinä omaksumassa natsi-ideologiaa. Historia näemmä toistaa itseään. Olikohan Oksasen romaani enne. Tuolla jossain ketjussa joku arveli, ettei Jyväskylässä ole sen kummempaa, kuin muuallakaa - täällä ollan vaan aktiivisia. Jyväskylä tunnetaan ls -karmeudestaan Etelä-Suomessakin. Täällä on yhtenäinen, kuokkayhteiskuntaa rakentava pääosin keski-ikäisten sossujen kopla.

Ja totta kuin pläkki - tämän kokoiseksi kaupungiksi - tänne on pesinyt liikaa Perhehoitoliittoja yms. Aila tuo paremmat firmat ulkomailta ja moittii synnyttäneen äidin, joka ei silloin tiennyt masentuvansa tai ajautuvansa päihteiden käyttäjäksi. Nimittäin päihteet kansantautimme , mielenterveysongelmat, perheväkivalta yms.

Toisaalta, mitä viranomaiselta voi odottaa? Viranomainen on viran omainen. Häntä lähellä on vain oma virka ja siitä kiinni pitäminen. Sosiaalityöntekijät tuntevat suurta kiinnostusta erilaisiin terapioihin ja psykiatrisiin tutkimuksiin ja jopa määrittelevät itse lasten tai vanhempien terveydentilaa ja mielenterveyttä. On havaittavissa, että sosiaalityöntekijät haluavat usein varmistaa huostaanoton lastenpsykiatrisilla lausunnoilla.

Hallinto-oikeudet, joissa ei ole olemassa kriteereitä asiantuntijuudelle, hyväksyvät poikkeuksetta kaikenlaiset sosiaalitoimen hankkimat lausunnot. Eräässä tapauksessa terveyskeskuslääkäri kirjoitti lapselle lähetteen lastenpsykiatrisiin tutkimuksiin sosiaalityöntekijän puhelinsoiton perusteella ilman, että oli edes tavannut lasta.

Tällä hetkellä sosiaalityöntekijät kertovat odottavansa uuden lastensuojelulain voimaantuloa, koska se sisältää mahdollisuuden lasten tutkituttamiseen ilman vanhempien lupaa pyytämällä siihen hallinto-oikeudelta lupa. Monet juutalaiset tuhoutuivat, koska eivät tajunneet vaaran merkkejä eivätkä voineet uskoa todeksi saksalaisten järjestelmällistä tuhovimmaa. Kaikki te perheet, joissa on jotakin valtavirrasta poikkeavaa, erilaista tai originellia. Vaaran merkit ovat selvästi nähtävissä.

Olisiko aika lähteä kun vielä voi? En tiedä, kuinka paljon tämä suuri työryhmä on tosiasiassa helpottanut ja parantanut sitä, että kuntalaiset ovat saaneet ongelmansa ratkaistua. Sen sijaan komeaa ja vaikutusvaltaisen tuntuista työryhmää käytetään siihen, että sosiaalityöntekijät kysyvät sen mielipidettä lasten huostaanotoissa.

Näin sosiaalityöntekijä saa kätevästi ravisteltua vastuuta pois harteiltaan ja sysättyä sen suurelle kollektiiville, jossa kenenkään ei tarvitse kantaa vastuuta yksittäisenä virkamiehenä ja asiantuntijana. Kiireellisen huostaanoton tehnyt sosiaalityöntekijä saa näin terapiaa muilta hallintobyrokraateilta tai julkishallinnolle myötäsukaisuutensa todistaneilta moniammattillisen työryhmän "asiantuntijoilta".

Koneiston asiantuntijan lausunnon avulla on helppo heikentää ja huonontaa kansalaisen asemaa. Asiantuntijuutta ei käytetä kansalaisen eduksi ja hänen itsenäisten toimintavalmiuksien vahvistamiseksi. Moniammatillisesta työryhmästä muodostuu helposti koneistossa tuomioistuin, jossa kansalaisten ongelmia tarkastellaan "pulaan joutuneen" ja siten tukea ja empatiaa tarvitsevan virkamiehen etujen toteuttamisen näkökulmasta.

Virkamiesten on helppo keitellä soppaansa keskenään, omassa suojaisessa sisäpiirissään, jonne kansalaisella on lupa tunkeutua vain silloin, kun mono-, korjaan: Yksityisen ihmisen omaatuntoa rupeaisi kolkuttamaan- mutta joukossa omantunnon ääni vaimennetaan.

Nämä moniammatillisiksi työryhmiksi itseään kutsuvat ovat kansalaisten oikeusturvan, demokratian ja kansantalouden näkökulmasta huolestuttavia jengejä, joilla on käsissään huumekauppaakin tuottavampi bisnes- nimittäin lapsikauppa. Kunnat horisevat jostain pienistä lain rikkomuksista joidenkin määräaikojen noudattamisen suhteen, kun isommissakin kohden on lain noudattamisessa korjaamisen varaa. Ei silti, että ikinä olisin ihmeitä odottanut koko työryhmältä. Jos sossu on päättänyt huostata, on aivan turha mitä siihen muut sanovat, vaikka kuinka monta muuta ammattilaista huutaisi toista mielipidettä vierestä.

Pollari-Urrio, Salpakoski ja Jakoaho-Soikkeli ovat hyviä esimerkkejä siitä, että ovat suurelta osalta vastuussa paikallista lastensuojelupolitiikkaa. He näet haluavat tunkea kaikkiin mahdollisiin työryhmiin. Erityisesti Pollari-Urrio on paljolti vastuussa Jyväskylän järkyttävästä tilanteesta. Pollari-Urrio ja Salpakoksi ovat ns.

Pollari-urrio ei koskaan kuuntele asiakkaan näkökulmaa, vaan alkaa heti hokemaan monotoonisella, inttävällä äänellä päälle vastanäkökulmaa. Häntä ei kiinnosta, eikä hän jaksa kuunnella asiakasta. On ilmeistä, että hänellä on omassa elämässään jonkinlainen hiertävä tapahtuma, jota nyt paikkaa kuulemattomuudellaan. Salpakoksi taas on hyvin puolueellinen asiakkailleen.

Hän toimii aina siten, mistä hyötyy eniten ja miten vaan pääsee helpoimmalla. Jakoaho-Soikkelista en tiedä muuta, kuin sen, että hän on kieltänyt asiakasta ottamasta tukihenkilöä palaveriin. Salpakoski sen sijaan antoi saman asiakkaan ottaa tukihenkilön. He näet olivat aiemmin samaisessa sos. Jos oikein muista, moniammatillisen ryhmän konsultointi maksaa veronmaksajille euroa. Mutta eihän tuo paljoa tunnu yhden huostaanoton kustannuksissa, pieni hirvikärpäsen paska.

Jollekin yksinhuoltajaperheelle sen sijaan siitä olisi paljon iloa. Asiakkaalla ei ole siinä minkäänlaista mahdollisuutta tuoda omia näkökulmiaan esiin. Työryhmän toiminnasta vastaa Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus. Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus laskuttaa kuntia käytön perusteella.

Muita kustannuksia ovat mahdolliset Jyväskylän perheneuvolan ja Jyväskylän kaupungin sijaishuoltoyksikön käytöstä aiheutuneet kuntasuoritemaksut, jotka laskutetaan asianomaisten yksikköjen käytäntöjen ja sopimusten perusteella. Voihan se olla, että jotkut asiakkaat saavat parempaa palvelua, kuin minä. Tässä tarkoitan siis kolmen koplaa joista kirjoitin eli johtavia jyväskyläläisiä lastensuojelun rakentajia.

Sitten vasta, jos joku huostaanoton tehtailuun osallistunut joutuu seinää vasten tekosistaan, sitten kyllä puolustaudutaan tiuskimalla, että vanhemman olisi pitänyt paremmin puolustaa lastaan, koska on oman lapsensa paras asiantuntija.

Tässäpä lainaus lastensuojelun salassapito vuotaa- ketjusta: Minä parahdin mimmeille, että itsehän te näitä ongelmia innokkaasti tuotatte näille nuorimmille sukupolville! Ei kai mikään niitä tehokkaammin tuota kuin juuri epäonnistunut sosiaalityö ja sen poliittinen lastensuojelu.

Ja tätä natsi-ideologiaa kutsutaan lastensuojeluksi. Kelvottomiin kohdistettavia toimia olivat sosiaalisten tukien epääminen, avioliittokiellot, suvunjatkamisen estäminen steriloinnin tai laitokseen eristämisen.

Termitkin ovat yhtä imeliä. Sijoitettujen lasten kuolleisuus on kaikissa kansainvälisissä tutkimuksissa todettu moninkertaiseksi sijoittamattomiin verrattuna. Ehkä lastensuojelun pitäisi puuttua asiaan vielä varhaisemmin ja viedä "lasten edun" nimissä kaikki köyhät, yh- äidit, neurologisista vaivoista kärsivät, maahanmuuttajat ja muut keskiluokkaisissa virastorouvissa " huolta" herättävät ryhmät "perhekuntoutusleirille" tai "perhekotiin" saamaan lastensuojelun "hyvien käytäntöjen" mukaista "parasta hoitoa", jotta pääsisivät " ajoissa kotiin".

Pian kai joudumme todistamaan esi-isiemme ja -äitiemme " puhtauden" sosiaaliongelmista vähintään kolmen sukupolven päähän tai muuten saamme papereihimme huolimerkinnän ja passituksen "kuntoutusleirille.

Kun kehitellään professoristasolla testaamatonta ja analysoimatonta mielivallan välinettä ja vielä koko maahan niin sellaisen professoritason väen olisi todella syytä mennä tuonne kentille katsastamaan ja kantamaan sen vastuunsa siitä, mitä ovat aikaansaaneet näillä kehittämillään ja kamalilla "helevetinkoneillaan"!

Vastuuseen koko viranomaissakki, joka siis kehitti seuraamattoman ja valvomattoman varpushaukan sekä kaikki ketkä ovat tätä varpushaukkaa mielivaltaisesti ja laittomasti käyttäneet. Poliitikot ja päättäjät ketkä siunauksensa tälle haukkalinnulle aikoinaan antoivat he myös oikeuden eteen syynättäväksi miten tämä kaikki lastensuojelussa esiintyvien virkaihmisten aikaansaama "sodoma-gomorra" lastensuojelussa on tässä maassa mahdollista.

Mielenkiintoinen lainaus Pesäpuu ry- ketjusta: Yläkerta on lapselle vierasta aluetta, sillä siellä on vain toimistohuoneita. Mutta sinne on rakennettu lapsia varten ruuvipenkki, jossa heitä väännetään. Menetelmän nimi on "pesä". Lapsi viedään "pesään", jossa sosiaalityöntekijä Marjatta Visuri puristaa, lypsää ja kerää pienistä lapsista tietoja, joita lapset lipsauttelevat nallekorteilla pelatessaan.

Taitaa olla Marjatta Visurin ihan itse lastenkotiin virittämä pyydys? Ilmeisesti kuitenkaan ei, sillä ainakin Jämsän kaupungin sosiaalityöntekijät väittävät sen olevan "normaalia" toimintaa, jota kai harjoitetaan yleisesti lastenkodeissa.

Salaiselta se kyllä vaikuttaa; netistä en ole löytänyt siitä mitään tietoa. Ainakin se on mielenkiintoinen.

Visuri johdattaa pahaa aavistamattoman lapsen "pesään", joka on pienen pieni loukko. Sieltä ei pääse pois, siellä ei mahdu liikkumaan. Lapsi saattaa miellyttämisen halussaan päästellä kiinnostavia tietoja kodistaan, vanhemmistaan ja läheisistään, kun hän tajuaa tilanteeseen ladatun paineen.

Sosiaalityöntekijä on varmasti hyvin kiitollinen jokaisesta paljastuksesta, lipsautuksesta ja kaikesta keskeneräisestäkin ääneen ajattelusta. Ja varmasti nimenomaan kaikesta keskeneräisestä ajattelusta, sillä sitähän voi pitää lapsen aidoimpana sanomana, jota eivät ole lapsen vanhempien opit ja kodin perintö vääristäneet. Huh, millaista seurustelua tämä onkaan lapsen kanssa! Mattilassa on nimittäin iso ongelma se, että lapset eivät tule kuulluiksi eikä nähdyiksi.

En tiedä miksi taloon on pesiytynyt työskentelykulttuuri, jossa työntekijät näyttävät enimmäkseen välttelevän lapsia. Nämä samat työntekijät ovat lasten ainoita aikuisia ja hoivaajia, sillä vanhemmat eivät voi viipyä laitoksessa kuin lyhyitä jaksoja päivän mittaan. Lisäksi vanhempien mahdollisuus olla ja puuhailla lapsensa kanssa on hyvin rajoitettua.

Usein on niin, että vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus poikkeaa Mattilassa huomattavasti siitä, mitä se olisi kotioloissa.

Mattilassa yhdessä toimiminen on rajoitettu lähinnä lautapelien pelaamiseen ja satukirjojen lukemiseen. Lastenkotimaailma on raaka monessa mielessä. Pesämenetelmä on suorastaan härski siksi, että lapsi jätetään Mattilassa ja todennäköisesti muissakin lastenkodeissa henkisesti tuuliajolle, mutta yhtäkkiä joku aikuinen osoittaakin armollisesti mielenkiintoa juuri häntä kohtaan. Tämä aikuinen haluaa näyttäytyä lapsen silmissä turvallisena hahmona, joka on kiinnostunut hänestä humaanisti yksilönä.

Lapsella ei ole kykyä tunnistaa ja nimetä tällaisia naamioleikkejä. Lastenkodissa pitkään vaille riittävää huomiota ja läheisyyttä jäänyt lapsi iloitsee mahdollisuudesta, että joku on vihdoinkin hänestä kiinnostunut.

Hän haluaa tarjota äkillistä mielenkiintoa osoittavalle aikuiselle parastaan. Kiitollinen lapsi tahtoo todistaa pesässä urkkivalle sosiaalityöntekijälle, että kiinnostuminen kannatti. Hän on huomion arvoinen. Mielestäni "pesä" on menetelmänä erittäin arveluttava. Se on manipulatiivinen ja se on erittäin epäsensitiivinen lapsen todellisia tarpeita kohtaan. Pesä on nähtävästi menetelmä, jolla käsitellään nimenomaan laitoksen pienimpiä lapsia.

Isommat lapset ovat jo kehittäneet kriittisiä kykyjään, joten aikuiset eivät sumuttaa heitä yhtä helposti valheellisen ja lavastetun turvallisuuden tunteen avulla. Lastenkodin sosiaalityö ja henkilökunta eivät näköjään ole, edelleenkään, kiinnostuneet siitä, mitä lapsi tuntee ja ajattelee ja miten lapsi voi. Lastenkoti Mattilassa ollaan kiinnostuneita siitä, kuinka laitos pääsee teurastamaan lapsen vanhempia, millaisia paheita ja syntejä vanhemmista löytyy, miten lapsen suhde omiin vanhempiinsa ontuu.

Turpa kiinni kakarat tai kohta paukkuu pakarat Turpaan tulee kaikille ainakin isille ja äitille! Sun lastas vähän kuritettiin, mut voitkos antaa anteheksi, ja etuja saat Ritulta, kun et kenellekään paljasta. Mä olen niiden puolella, jotka muhun luottavat ja mua tottelevat.

He saavat soittaa lapselleen vaikka joka ilta. Yllätykseni oli melkoinen, kun vein erästä asiakirjaa sihteerille ja samassa huoneessa hänen kanssaan istui lukioikäinen sijaisperheen nuori. Minusta oli karmivaa jättää sijaoitusta koskeva asiakirja tuohon paikkaan, missä tuo nuori harjoitteli. Niin tuo sijaisvanhempi aina suhteilla hoitelee omille lapsilleen harjoittelu- ym.

Sijoitetuista lapsista hän paskat välittää. Kritiikkiäkin tuli luostarin "kaupallistumisesta". Mutta tämä nyt nähty ulostulo mediassa on harvinaisen läpinäkyvä. Ehkäpä "verkosto" painostaa nyt esipaimenta siunaamaan tulevat lomautukset, potkut, konkurssit, hallituksen eläkepäätökset jne. No, Ambrosius on puolensa valinnut. Kohta joku vinkuu että kuka maksaa papiston palkat ja konservointilaitoksen ja kulttuurikeskuksen jos ei A. Odotamme kuola valuen että tulet ja kerrot!

Muista sitten kertoa kaikki, siis ihan kaikki. Muuten ei ole väki tyytyväistä. Ettet vain nyt sairaanvoitelusakramentteja jakaessasi seitsemän papin voimin havainnut olevasi yksi heistä?

Sinua varmasti rauhoittaa tieto, että olen nainen ts. Käykää lukemassa tuolta, kuinka T. Ruokanen loukkasi AP Leoa. Metropoliitta Ambrosius toimii myös Tulikivi Oyj: Valamon luostarille vai Risto Jääskeläiselle? Ja omistaako hän ko.

Onko hän myös mukana Luciferus -grillitehtaan hallituksessa? Täältä voi katsoa että kuka ja kuinka paljon. Nyt jo vaaditaan hurjaa huumoria: Oliskohan se vaikka osakasluettelo nimeltään, vai onko asiasta kanoni olemassa? Mikähän tämänkin villakoiran ydin on? En voi mitään sille että on osakkeenomistajat on jaettu sisäpiiriläisiin joista on tiedotettava julkisesti sisäpiirilistalla ja sitten muihin jotka voivat häivyttää omat tietonsa kaiken maailman hallintarekistereiden kautta lähes näkymättömiin.

Taitaa tosin koskea vain noteerattuja yhtiöitä? On aika hyvä että edes sisäpiiriläiset tiedetään ja tunnetaan. Osakasluettelo onkin sitten jo ihan toinen asia.

Asiaan voisi antaa lisää valasitusta joku keskustelua seuraava pörssihai tai merkanttia kunniakasta arvoa enemmän kauppatieteitä opiskellut. Kaiva vielä linkit kreikkalaisten ja venäläisten tupakka-, huume- ja rahanvaihtobisneksistä, niin saadaan jotain suhteellisuutta tähän hirveään mammonan valtaan joutuneista. Onko tämä kaiken kattava revitys ihan hitusen älyttömiin menevää, kuukaudesta ja vuodesta toiseen jatkuvaa, mikä mieli siinä on? Piispat, papit, kanttorit, kuorot, loputtomiin.

Tiedän jo kaksi kirkosta lähtenyttä, harkinnassa on täälläkin. Eihän ihmisten älyttömyys siihen saisi olla syynä mutta rajansa kaikella. Tämä on niin surkeaa, surkeaa. Ty toze prosti menja! En ole osallistunut tähän keskusteluun muulla tavalla kuin laittamalla linkin koska huomasin että oikea tieto saattaa olla tarpeen. Konechno, s samogo sertsa! Kaivelepa kuitennii linkkivarastoasi tasapuolisesti mainitsemallani tavalla, niin saadaan selkeä kuva ortodoksisen maailman menosta ja tilasta.

Jotkut täällä nukkuvat ihan sikeää prinsessa- tai prinssiunta. Huomattava seikka on osuuspankin suuri panos Sofia-kulttuurikeskuksessa.

Voiko muuten laman edelleen syvetessä ja kurssien syöksyesä alas, niin kaatua tämä Ampron hanke kirkon mksettavaksi? Millaiset sitoumukset on kyseessä, esim. Vuokrasopimus monivuotinen kuten lääkelaitoksen tapauksessa? Hienoa että tällaista yritetään, mutta kun. Kirkko ei ole millään lailla sidoksissa - esim.

Kiinteistö on entinen Osuuspankkiopisto, josta eroon päästyään myyjä varmaan oli tosi tyytyväinen. Trendi on ollut se, että yritykset pikemminkin ulkoistavat koulutustoimintaansa kuin ylläpitävät omia laitoksia tähän tarkoitukseen.

Tällä vastuulausunnolla ei edes voi pyyhkiä tiukan paikan tullen persettään kun se on sähköisessä muodossa. Voit varmistaa asian esim talousvaliokunnan puheenjohtajalta isä Markku Salmiselta. Valiokunnat voivat kuulla asiantuntijoita. Ambro vois tietää pari hyvää Ihan kuin valitsisivat toisiaan joka kerhoon Viime syksyn kirkolliskokous jämäköitti toimintaansa aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Myös kirkon omilla sivuilla on mahdollista tutustua kirkolliskokouksen päätöksiin. Myös Aamun Koitto on niistä kirjoittanut.

Valiokuntien kokoonpano ilmenee myös ortodoksi. Talousvaliokunnassa on myös talousalan asiantuntijoita mm. Vuonna talousvaliokunta ei myöntänyt Kallvikin hankkeelle sen hakemaa lainaa muistaakseni eur , vaan sen sijaan myönsi euron kerta-avustuksen. Ainakin niin lukee ko. Varmaan kirkon keskusrahasto on kyseessä. Myönsit siis Johanneksen ja Ambrosiuksen vapaamuurariuden Mistäs sulla tollasta tietoo on? Ja siis miks et sää laita niitä linkkejä? Vai tuleeko seuraavassa Aamun Koitossa joku ekstranumero jossa hyökätään rajusti Amprosiusta puolustaen mm.

Vai onko se sittenkin Analogin tehtävä? Monella kirkolliskokousedustajalla ei ole talousasioista käsitystä edes senkään vertaa.

Moni merkonomi on maamme talouselämässä kunnostautunut, kun taas moni ekonomi tai KTM on pelkkä mitättömyys. Tutkinto ei yksin kerro mitään todellisesta osaamisesta. Moni pänttääjä suorittaa kyllä tutkintoja jopa hyvin arvosanoin, mutta mitä tehdä jos tiedon soveltamiskyky käytäntöön puuttuu.

Kirkolliskokouksen työryhmiin valinta tapahtuu siten, että kokoonpanoja esittää kirkollishallituksen istunnossa lainoppinut kirkkoneuvos ja kirkollishallitus tekee päätöksen, millaisia työryhmiä se esittää kirkolliskokouksen avajaisistunnossa.

Konklaavi, joka pohtii, kuka mihinkin työryhmään sijoitetaan lainoppineen kirkkoneuvoksen kanssa - hän ei varmaankaan tee valintoja yksin- on ratkaisevassa asemassa.

Kirkolliskokous voi toki avajaisistunnossaan muuttaa työryhmien kokoonpanoa, mutta yleensä näin ei tapahdu. Näillä valinnoilla on todellista merkitystä, koska ne ratkaisevat, millaiseksi työskentely työryhmissä muodostuu. Onko kirkon vakuutuksia kilpailutettu? Käyttääkö kirkko vakuutusmeklaria asiantuntijana vai käytetäänkö sokeasti vain tämän yhden vakuutusyhtiön palveluita?

Löytyykö näistä tietoa netistä jossain? Kuka tarkastaa kirkon toimintaa? Muutenkin olen pettynyt Ambrosiukseen, hän vain johtaa joitakin asioita eikä tee mitään.

Yhtenä esimerkkinä sekin, että meidän talon talonmies joutuu putsaamaan jalkakäytävän lumesta joka aamu aivan itse, eikä kertaakaan Ambrosius ole tullut tekemään sitä virkansa puolesta. Mikä hän oikein luulee olevansa? Minne on järki kadonnut Kuulkaas nyt kaikki paskanjauhajat. Ambro on pystyttänyt Helsinkiin ortodoksisen kulttuurikeskuksen täysin ilman kirkon tukea, eli ilman veroeuroja.

Kukaan muista piispoistamme ei pystyisi samaan, miettikääpä sitä. Mikä tässä on väärin??? Jonkinlaista itsekritiikkiä voisi harjoittaa jokainen paskan heittäjä. Mistä rahat ovat sitten tulleet? Vai onko yksityishenkilö Risto Jääskeläinen polkaissut ikioman projektin Kyllä se on piispa Ambrosius polkaissut yksityisprojektin: Yritysten koulutuskeskuksia on nyt runsaasti myynnissä, joten valinnanvaraa oli.

Se on kohtuullisesti erillään urbaanista maailmasta meren rannalla; Vuosaaren asutukseen on reilu kilometri. Paikka on hankittu lahjoitusvaroin. Säätiö onnistui keräämään kokoon peräti kaksi miljoonaa euroa, velkaa on vain vähän. Yritysmaailmasta on yli puolet kerätystä kahdesta miljoonasta ja loput on säätiöiltä: Sofia on myös kokoushotelli, ja toimintaa pyörittää säätiön omistama yhtiö. Paikalla on useita rakennuksia, joten Savonlinnan oopperan kuoro voi kokoontua jossain rakennuksessa ja Diakonissalaitos pitää seminaaria toisessa.

Kolmannessa voi olla retriitti. Osuuspankkiväki toimii Kallvikissä edelleen, sillä osuuspankkikeskus teki viisivuotisen käyttösopimuksen. Sofian toimintaa rahoitetaan nimenomaan kokousten pitämisillä. Ja taustalla se kuuluisa osuuspankki.

Ja mitä kaikkea säätiöitä jne. Niitä hävettäisi ihan saa--nasti. Itsekritiikki tuntuu puuttuvan eräältä piispalta. Nyt tämän bisness-kokoushotelli Sofian valossa Ambrosiuksen mediaulostulo on entistä selkeämpi: Vuonna kirkolliskokous myönsi kirkon keskusrahaston varoista euron kerta-avustuksen Ambron kulttuurikeskuskelle.

Se on suuri raha pieneltä kirkolta. Lisäksi kirkko on vuokrannut helsingin hiippakuntakanslian tilat ko kulttuuriksekukselta. Vuokra on kai jotain tuota euron vuosiluokkaa. Joten kyllä tätä laitosta on tuettu aivan hyvin verrattuna vastaaviin hankkeisiin ja kirkon omiin laitoksiin. Haluaisiko joku tähän sellaisen sosialistisen mallin, että toimintaa pyöritetään ja valtio maksaa, mutta mikä valtio sellaista toimintaa nykyaikana maksaisi?

Niin ja olihan jo vanhassa Valamossakin turismia ja pyhiinvaeltajat majoitettiin hotelliin. Siellä toimintaa tukivat varoja lahjoittamalla mm. Venäjän tavallinen kansa, raharikkaat aristokraatit, myös Venäjän keisari. Voisiko joku selittää, mikä tässä talouspuolessa on niin ongelmallista? Minä en taas ymmärrä tuollaista asennetta, että kaiken pitää olla taloudellisesti tuottavaa.

Eikä turismi ole sama kuin pyhiinvaeltajat. Nykyään Suomen luostareissa käy turisteja rahojensa kanssa ja se tuntuu nykyajan nunnille ja munkeille olevan tärkeintä. Eiköhän se ole bisnes, joka niitäkin pyörittää, kaikenlainen rihkamakauppa ja sen lisäksi maksaa pitää jokaisesta nimestä esirukouslapuista,joka toimituksesta, jokaisesta pikkuruisesta tuohuksesta, joka siunauksesta raha kilahtaa kirkon kassaan. Eihän siellä valtio ja verotulot maksa mitään!

Mitenkä tää nyt liittyy tähän Amprosiuksen henkilökohtaiseen yritystoimintaan? Avaa uusi topikki aiheesta. Ja maksaa ne tuohukset meilläkin ja Valamo marketti myy samaa rihkamaa Sitäkö ajat te takaa? Kirkot pysyy pystyssä laastilla ja tiilillä. Mutta ilman uskovaisia ne olisivat vain laastia ja tiiliä. Missä se Pyhä Henki sitten lepattaa? Ai niin, siellähän se Jumalan silmässä vilkkuu dollarin setelissä: Siis mummon markkaa kuussa.

Eikö niitä tiloja ollut nyt H: Nythän tulee pelkät matkalaskut kasvamaan huikeasti kun piispa huristelee taksilla edestakaisin sjöltviikkiin kun ei itse ole ajokuntoinen? Tuohon euron vuositasoon oltiin kaavailemassa korotusta. Uusi vuositaso olisi ollut euroa - aikana, jolloin liiketilojen vuokrat ovat pikemminkin laskussa.

Lisäksi kirkollishallituksella on vuokrattuna tiloja Liisankadulta. Kirkolliskokous teki päätöksen selvittää Liisankadun tilojen käyttöaste ja Kallvikin tilojen vuokraa piti kohtuullistaa tai vuokrattuja neliöitä vähentää. Kirkolliskokouksen talousvaliokunta kokoontuu sseurantakokoukseen vielä kevään aikana. Varmaan tähänkin asiaan silloin paneudutaan. Nopeasti laskettuna palkkoineen muineen tekee rapiat puoli miljoonaa mummon markkaa kulunkia. Ja kyseessä on munkki.

Mitä pitää sisällään 3. Onko Jääskeläinen Risto Tapani sama henkilö kuin metropplitta Ambrosius? Tämä kulttuurikeskus on Valamon kansanopiston ja Valamon matkailutoiminnan ilmiselvä kilpailija vaikka piispa itse on hankkeen valmisteluvaiheessa muuta väittänyt. Eri kysymys on sitten se mikä on luostarin yhteyteen sopivaa toimintaa. Jotenkin luostarin pitää olemassaolonsa rahoittaa. Valamon luostarin talous on yhäkin hyvin tiukoilla.

Rakennusvaiheen suuri velkataakka painaa vielä muutaman vuoden luostarin "harteita". Mitään ei voi oikein kehittää eikä suurempia korjaustöitä tehdä ennenkuin se on hoidettu pois. On ikävää, että tämä Helsingin toiminta syö Valamon mahdollisuuksia. Jääskeläinen Risto Tapani 3. Siis silloinhan tulojen pitää olla n. Siitä jää käteen Hurjat on munkin vuositulot! Paljonko on muuten piispan palkkaluokka? Löytyi tuollainen nettikirjoitus Kauppalehdestä muuten: Ehkä heillä on kisa.

En halua omilla verorahoillani tukea tällaista yksityishenkilöiden yritystoimintaa. Onko tuon mp Ambrosiuksen firman tilintarkastaja Markku Salminen sama henkilö, joka valittiin Hgin ort srk: Nimihän on kovin tavallinen Suomessa. Jos on sama, onko tässä jotain jääviysnäkökohtia?

Ne maksaa valtio ja valtio siis myös palkan suuruuden määrää. Toki ihminen raitista ilmaa tarvitsee, mutta tuleminen ulos lausunnolla, asian kanssa tai mediassa kuulostaa ja varsinkin mielikuvan tuottavana kielikuvana NÄYTTÄÄ perin hassulta. Tässä Pyhän Viisauden Temppeli: Jo sen nimessä on monikerroksisesti läsnä kulttuurimme viisaus-traditiota. Sofia viittaa Platonin ja Aristoteleen, antiikin suurten ajattelijoiden, filosofiseen ja hengelliseen ajatteluun, jossa varhaiset kirkkoisät näkivät jo välähdyksen Pyhästä Hengestä.

Kristillisessä perinteessä Hagia Sofia merkitsee Kristusta Pyhänä Viisautena, jolle tämän keskuksen kappeli on pyhitetty. Piispa Ambrosius, Kotimaa Mutta kaikki voi olla pelkkää sattumaa. No niin, tästähän minä aloitin keskustelua jo. Erityisen epäilyttävää on ollut mielestäni että viime vuonna Sofia-keskuksen seminaariluentoja oli mainostettu Antroposofisen Liiton sivuilla. Toinen mikä minua häiritsee näissä yhteyksissä on Pekka Ervasti-ruusuristiläinen tyyli tuoda esiin Kalevalaa ja Sampoa.

Sofia on myös keskeinen käsite antroposofiassa, mielestäni ei ole sattumaa että tämä nimi on valittu. Olisihan paikan voinut nimetä jonkun pyhän mukaankin, vai mitä? No niin mutta eihän sitä voisi tehdä, voisi olla vaikeaa markkinoida 'tuotetta' joka olisi liian Luin juuri katakuumeneille suunnatun ortodoksisuuden esittelykirjasen jonka oli julkaissut Amerikan kreikkalais-ortodoksinen kirkko Greek Orthodox Archdiocese, Ekumeenisen patriarkaatin alainen. Lisään vielä että tämä kirkko ei ole mikään fundamentalistinen ortodoksilahko vaan suurin yksittäinen ortodoksinen kirkko Amerikassa, poliittisesti se on aika keskiväliä ortodoksisessa maailmassa, ja sen julkaisut ovat yleensä korkeatasoisia.

Niinpä sen julkaisut ja webbisivut antavat hyvän ja kiihkottoman kuvan siitä mitä ortodoksinen oppi tosiasiassa opettaa.

Siinä oli katakuumeneille lisätty luku ei-kristillisistä 'kulteista' koska amerikkalaisten pohjatiedot uskonnosta ovat hyvin heikot, luku oli lisätty jotka olivat ei-kristillisiä. Siinä oli teosofia josta antroposofia erosi samassa syssyssä Jehovan todistajien, mormonien, moonilaisten ja New Age-pakanoitten kanssa.

Oli tietysti selvää että nämä eivät olleet yhteensopivia ortodoksisen uskon kanssa. Joku voisi vaihteeksi nostaa meteliä patriarkaatissa TÄMÄN takia ja jättää ne kipeät seksuaaliasiat vähemmälle. Tämä on mielestäni paljon vakavampi ongelma Suomen kirkossa. Kohta olemme joku outo New Age -lahko - kaikki jotain outoja ex-vasemmistolaisia taiteilijatyyppejä Kalevalapaidoissa jotka 'nostavat tietoisuuttaan'. Suomen Ruusu-Ristin sivut ja miltä heidän 'temppelinsä' näyttää ja näyttääkö vähän siltä kuin eräs nimeltä mainitsematon ortodoksikirkko pääkaupunkiseudulla.

Myös olen nähnyt hempeän pastellinsävyisiä ikoneja ja seinämaalauksia joista ensiajatuksenani oli 'Nämä ovat ihan kuin Helsingin Steinerkoulun seinämaalaukset'.

Lohtunani on amerikkalainen sanonta; 'You can fool some people all the time, and all people some of the time, but you can't fool all people all the time'. Eli kyllä jossain vaiheessa jumalan pilkka osuu omaan nilkkaan. Ne ovat kuitenkin pientä tämän maailman mittakaavassa, ja niiltä ei kukaan voi välttyä. Mutta jos kirkon korkeimmat paimenet eksyttävät laumaansa niin se on jo raskaan sarjan jumalanpilkkaa etten sanoisi Pyhän Hengen pilkkaa, jota ei anteeksi anneta.

Katsokaa otsikon 'Filosofia' alla olevaa 'Sofian vapauttaminen' artikkelia. Tuttua sanapuuroa, eikö vain? Nämä Sofia-keskuksen Sofia-höpötykset ovat kyllä niin törkeän läpinäkyviä että en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Samaa merkityksentöntä muka-syvällistä sanahelinää jota teosofit suoltavat ja vieläpä melkein sanasta sanaan. Hyvä että joku muukin on asian huomannut. Huomatkaa myös että Ruusu-risti, teosofia jne.

Eli jos jotkut uudet ortodoksikirkot näyttävät ruusuristiläisiltä temppeleiltä eivätkä perinteisiltä ortodoksikirkoilta, niin kyllä ne ortodoksikirkot on apinoitu teosofeilta, ruusu-ristiläisiltä ja vapaamuurareilta, eikä päinvastoin.

Se vaalii ekumeenisessa hengessä Euroopan kristillisen tradition parasta perintöä, välittämistä, yhteisöllisyyttä ja rakkautta. Tämä on kuin Dilbertin pointy-haired pomo olisi otettu ortodoksisen kirkon tai Kulttuurirahaston leipiin.

Korkealentoista sanahelinää jossa ei ole mitään takana. En kyllä ymmärrä miten joku kallis seminaarikeskus välittää 'Euroopan kristillisen tradition parasta perintöä'. Kyllä minulle joku pappi jossain taka-Siperiassa vetämässä liturgiaa paikallisille mummoille jääkylmässä kirkossa, tai joku Pelastusarmeijalainen jakamassa soppaa tai katoliset nunnat hoitamassa sairaita edustavat 'kristillisen tradition parasta perintöä' enemmän kuin joku kyldyyriväki jossain 'retriitissä' tuijottamassa omaan napaansa.

Ei sinne hienoon keskukseen varmaan mitään spurguja ja muita laitapuolen kulkijoita päästetä. Meidän Herrammekin oli vaatimaton mies ja tyytyi vähään.

On järjestänyt kaikkiin päättäviin elimiin omat kaverinsa. Eihän tuota saa lähetettyä millään. Siinä jää paljon hyvää ainesta valitsematta ja ehkäpä se onkin yksi syy siihen, missä nyt mennään ja satoa saadaan! Nythän sellaista ei näytä olleen vuosiin. Ennen kevättä taisi kulua sitten vuottakin pitempi aika päivitykseen.

Voi verrata muiden piispojen vastaaviin. Ei ole Helsingissä varsinaista esipaimenta kuin muodollisesti. Sidosryhmät, herrojen kanssa pokkurointi, bileet ja bisnekset sekä kaikenlainen muu meno vievät hra Ambrosiuksen koko ajan. Ei voi kuin ihmetellä ja hävetä. Jos viran ottaisi tosissaan ei mihinkään muuhun ei riittäisi aikaa. Uspenski on kai piispankirkko.

Ambrosius ei ole dementoitunut! Tovoisimme lukupaketteja omasta teologiasta. Henkinen johtajuus ei ole kovinkaan monelle tavalliselle seurakuntalaiselle suunnattu. Tuntuu melko kalliiltakin sivua ja ovh. Vain pari sora-ääntä puolesta. Kannattaisiko Ambrosiuksen harkita jonkin puolueen eurovaaliehdokkuutta, vai onko sekin skautattu katastrofiksi? Siis ambro ei olisi pärjännyt Luterilaisella puolella edes piispaksi asti Valamon luostarissa ollessaan hänellä oli asunto helsingissä ja luostarista hänet löysi ainoastaan satunnaisesti.

Muut ajat hän oli "rahan keruu" matkoilla. Hiihtelipä silloin aikoinaan erään kultturiministerin kanssa kuuskoski-vikatmaa? Ehkä peitelläkseen jo silloin epäilyjä seksuaalisesta ajatusmaailmastaan Sehän ei ole sivuseikka selibaattilupauksen tehneen munkin käytöksessä. Muutenkin tuossa vapaamuurarin kirjoituksessa jossa puhutaan "palon sytyttämisestä nuorten MIESTEN sydämiin" on jotain hämärää, että siis onko vapaamuurarit järjestään hseksuaaleja vai sovinisteja?

Vaikea sairaus voi murtaa ansiokkaankin ihmisen työkyvyn. MP Tiihon ymmärsi jättää tehtävän terveytensä pettäessä. Moni vallanhimon sokaisema ei luovu suurin surminkaan saavuttamastaan asemasta.

Ei, vaikka kylvää onnettomuutta ja pahaa oloa ympäristöönsä ja työyhteisöönsä. Miettikääpä, miksi Helsingin hiippakuntakanslian väki on vaihtunut lähes vuosittain! Metropoliitta Tiihon oli sivistynyt ja syvällinen hengellinen ajattelija. Kannattaa tutustua hänen kirjalliseen tuotantoonsa. Hänen silloiset puheenvuoronsa Ortodoksiviestissä ovat ajatuksellisesti paljon korkeammalla tasolla kuin nykyisen metropoliitan.

Ne sisälsivät omintakeisuutta ja hengellistä oivaltamista eivätkä olleet toisten henkilöiden ajatusten tarjoilemista. Yletön sivistyssanojen suoltaminen ei vielä tee kenestäkään syvällistä ajattelijaa. Viimeisinä aikoina häntä käytettiin muutamissa asioissa hyväksi. Kirkkokaan ei ole suojattu kylmäverisiltä tyypeiltä, jotka ovat omien etujensa tähden valmiit vaikka myymään oman äitinsäkin saati sitten käyttämään hyväkseen sairaita ja vanhoja ihmisiä.

Pahempia ovat kuin korppikotkat! Muistan lukemattomia iltoja, kun hän tassutteli Unionikatua pitkin asunnoltaan Kolminaisuuteen Jo olis rajoitettua elämä, jos pitäisi ylhäisessä yksinäisyydessä olla.

Kuka sellaista haluaa tai kestää? Kysyn minä joka hiihtelen omia umpihankisia latujani. Sivistyssanoja löytyy, mutta tällainen yksinkertaisempi vaan ei ymmärrä. Jutussa myös haukutaan "kolmea fundamentalistia", suora lainaus: Meilläkin ortodoksisessa kirkossa on kolme fundamentalistia, mutta onneksi tunnemme heidät kaikki. Septuagintasotkuun jossa rahaa meni 20 euroa kuin kankkulan kaivoon liittyen Aamun Koiton nrossa Ambrosius arvostelee kärkevästi Arsenia. Jos julkisesti riidellään, eikö tulisi myös julkisesti sopia?

Koskeeko tuo asioiden sopiminen ja anteeksianto vain tavallisia seurakuntalaisia? Papin ristissä puhutaan esimerkkinä olemisesta, ehkä tämä ei koskekaan ylempää hierarkiaa. Ei piispalla ole oikeus tehdä mitä huvittaa. Häntä sitovat aseman ja pappeuden velvoitteet. Mikä agentti se luulee olevansa? Ja huhut miesten välisestä agapeesta ovat sen verran kovaa tasoa että tämä kin on varsin huolestuttavaa. Varsinkin kun hänen oma sihteerinsä nautiskelee saman pöydän antimia.

Lakiin on kirjattava ahneille kirkon virkamiehille sivutoimia kieltävä määräys. Tämä on vähimmäisvaatimus kirkollisveronmaksajilta. Ei ole oikein että kun joku business-jäbä vetää mustan toogan ylleen ja krusifiksin kaulaansa, voi harjoitta mitä tahansa liiketoimintaa omaan piikkinsä; työntäen samalla käden seurakuntalaisten taskuun ja hulmuamalla heidän laskuun!

Prestiivi-lakiin-on selkeä asia ja sehän on saatava lakiin nopeasti! Pitää pistää lakiasiantuntija asialle ja luoda puitteet lainvalmistelulle. Poseidnon turvautuu jo turvamiehiin kun ortodoksisessa kirkossa ei voi käydä-ilman että joku on uhkailemassa.

Vai oliko se ovela? Eliittikerho sotkee seurakuntaelämän-mikään ei käy-voi muistojen kirjoa-onko kukaan koskaan ollut läsnä tilaisuudessa jossa jokainen vaati oman pappinsa milloin mistäkin,jotta voi ripittäytyä ja purkaa ahdistustaan. Nyt tarve on 57 pappia -kaikki ortodoksisia pappeja-miten on -mikä on ratkaisu tähän?

Ambron teologinen sihteeri Arkkimadriitta Andeas Larikka on hikinen jätkä-koska Ambrolla on paljon ohjelmaa päivittäin kokouksia-ties missä?

No eikö se nyt kerro kaiken!? Prestiivi tarvitaan lakiin heti. Kanttorinahan sitten voi kulkea nenä pystyssä jotta sieraitten karvotus näkyy. Siinä tuulettuu karvat,nenäkäytävät,kuorikko-osat ja itse kanttorin kelmi!

Pittää järjestöö kertausharjoitukset papeille ja määrätä jonossa hoitaman tämä velvoite-sitten pääsee vapaalle-kuka minnekin-Show Time on lähellä. Sitten ahistunu henkiö huusi että: Seurakunnastamme puuttuu kristitty kirkkoherra! Ja kuoro lauloi Hallelujaa! Ja niin menee tämäkin paaston aika ja pääsiäinen muissa kirkoissa. Turun seurakunnan varoja 7. Velkainen seurakuntamme ja kuka sitä johtaa todella?

Velkaa on 2,3 miljoonaa euroa. Näitä prestiisivarkaita ei ole pelkästää ortodoksien joukossa; monissa järjetelmissä on sama tilanne. Käytetään jonkun viran tuomaa julkisen vallan suomaa arvonantoa oman viitekehyksen kehyksen laajentamiseen ja itsekkäiden pyrkimyksien edesauttamiseen - riippumatta onko asiayhteyttä olemassa lainkaan.

Hän taisi vastustaa tällaisiä "lahjuksia". Kuka tai mikä taho sitten voi valvoa tai puuttua piispan toimintaan hänen hiippakunnassaan? Onko se arkkipiispa vai Konstantinopolin patriarkka? Kirkollishallituksen voimasuhteet ovat sellaiset 3 äänivaltaista piispaa, 1 puhevaltainen piispa, 1 pappisjäsen ja 3 maallikkojäsentä, joista 1 lainoppinut , että rahkeet eivät riitä piispojen ollessa yksimielisiä, sillä kuka takaa pappisjäsenen rohkeuden tilanteessa, jossa piispan toimiin puututtaisiin.

Kuka todella seuraa esim. Varsinkin nyt ajankäytön selvittäminen on haasteellista, kun hiippakunnan tilat ovat Sofian yhteydessä. Mitään uutta ei todella tapahdu. Ei saisi antaa katteettomia toivonlupauksia! Tässä asiassa riittänee kirkolliskokouksen päätöskin. Lakiasiantuntijalta olisi hyvä varmistaa asia, jotta sivutoimikiellolla saavutetaan työntekijän täyden työpanoksen suuntautuminen palkanmaksajan hyödyksi. Omassa työsopimuksessani - en ole kirkon työntekijä- on rajattu sivutoimioikeus.

Sivutoimi ei voi olla sellaisella alalla, jolla voin käyttää hyväkseni päätoimessa saatuja tietoja. Mitä on henkinen johtajuus ja toteutuuko se kirkossamme? Kuten missä tahansa organisaatiossa, myös kirkossa johtajuus koostuu useasta osatekijästä esim. Hyvä johtaja on myös luonteeltaan tasapainoinen. Usein johtotehtäviin ajaa vallanhimo ja narsismi, jotka molemmat ovat huonoja johtajuuden rakennusaineita.

Valitettavasti usein valloittavana ja ns. Kirkossa löytyy sekä hyviä että huonoja johtajia kuten muissakin yhteisöissä. Aito hengellisyys ei ole kovin yleistä edes kirkon johtajissa.

Arkkipiispa Paavali oli aito hengellisyydessään ja niinpä hän oli laajasti arvostettu johtaja aikanaan. Valta, kunnia ja maine houkuttelevat ja mielen puhtaus, nöyryys ja kärsivällisyys ovat jääneet kai jo viime vuosituhannelle?

Teroriaa kyllä olisi, vaan käytäntö ja hyvä esimerkki laumalle puuttuu. Monissa seurakunnissa onkin toiminta ja kiinnostus mennyt aivan muuhun, kuin seurakuntalaisten sielun ja hyvinvoinnin parhaaksi. Itse olen pitänyt Panteleimonin kaunokirjallisista teoksista, varsinkin Valamon isä Johannesta käsitelleistä kirjoista.

Kirkossa ihmisten johtaminen on etusijalla taloudellisiin asioihin nähden, niihin tehtäviin kyllä löytyy pätevyyttä siviilielämästä.

Monet rikkaat vaikuttajat ovat rakentaneet ympärilleen alaisistaan puskuriverkoston, jota on vaikea ohittaa. Hyvällä johtajalla kuitenkin on kasvot, hän on näkyvillä, tavattavissa ja lähestyttävissä eikä välttele tavallisia pulliaisia, vaan jopa mielellään tapaa heitä. Suomen kokoisessa kirkossa tiettyihin tehtäviin sopivien henkilöiden määrä on aika rajoitettu. Myös Helsingin piispa Aleksanteri Karpin oli merkittävä hengellinen ajattelija ja patristikko.

Hänen syvällisiin ajatuksiinsa on hyvä näin paaston aikana tutustua. Teoksia ovat "Uskon portilla" ja "Ikkuna iäisyyteen". Valitettavasti näistä teoksista ovat painokset loppuneet aikoja sitten. Ja ainakin Valamon luostarin kirjastosta uskon voitavan kaukolainata ko. Olisi hyvä, jos esim. Valamon luostari selvittäisi kenellä ovat teosten julkaisuoikeudet ja pyrkisi saamaan ne itselleen.

Ja niin saisi nykypolvetkin käyttöönsä tämän hengellisen aarteen. Hyvä teos, jossa on hengellistä ohjausta hyvin laaja-alaisesti elämän eri osa-alueilta. Tulee lähelle tavallista ihmistä ja hänen ongelmiaan. Myös arkkipiispa Hermanin teos "Loistakoon valonne " on mainiota luettavaa myös maallikoille, vaikka sen sisältö koostuu saarnoista, joita AP Herman on pitänyt pappien vihkimispalveluksissa. Niistä heijastuu aito hengellinen isyys ja huolenpito pappistehtävänsä aloittavia kohtaan.

Niinpä- miten toisin on tänään! Tämäkin teos on loppuunmyyty. Pitelen käsissäni vuonna Werner Söderströmin julkaisemaa teosta. AP Paavalilta on toinenkin teos: Arkkipiispa Paavali kokosi myös hengellisten opettajien opetuksia "Kilvoittelija"- lehtissarjaksi.

Niiden pohjalta on Valamon luostari julkaissut teoksen "Kilvoittelija" vuonna Oikein hyvä kirja sekin. Johtajuus on myös rohkeutta puuttua vaikeisiin asioihin, ilman leimatuksi tulemisen pelkoa.

Johtajat varovat astumasta toistensa varpaille. Piispa Arsenin tapaus Septuaginta-asiassa on poikkeus. Valtaa käytetään myös salatusti - valmistelutyössä- ja päättäjien pitäisi olla tarkkana tämän suhteen. Pitäisi vaatia riittävän pitkä aika paneutua esim. Kirkolliskokous on pantu paljon vartijaksi. Se on käytännössä ainoa elin, jolla on todellista vaikutusvaltaa ja voimaa puuttua asioiden kulkuun, mikäli se itse sitä haluaa.

Tämä edellyttää sen jäseniltä huolellista asioihin paneutumista , keskinäistä mielipiteen vaihtoa ja asioiden seuraamista myös kirkolliskokousten välisinä aikoina.

Ja pitää osata varoa lobbaamista, jota sitäkin ainakin Helsingin piispa on tehnyt kirkolliskokousedustajille. Aina voi sujuvasti kuunnella, mutta silti säilyttää omat näkemyksensä muistaen miltä taholta on valtakirjan tähän luottamustoimeen saanut. Kun seurakuntiin valitaan luottamusmiehet, on virkamiespapeilla "ensiyön oikeus" ääniin. He pystyvät tiedottamaan seurakuntien vaaleissa äänioikeutetuille sen sanoman, joka kulloinkin palvelee heitä parhaiten. Tavallinen jäsen ei saa vaalikirjoitustaan - kritiikilllä tai ilman - läpi seurakuntien julkaisuissa.

Kun ei tiedä myöskään äänioikeutettujen jäsenten osoitetietoja, ei voi järjestäytyä normaalin vaalidemokratian mukaisesti omien ehdokasryhmien muodostamiseen. Tämä näkyy erittäin alhaisena äänestysosallistumisena. Prosentit jäävät usein alle Ja sitä käyttävät nämä kauppamatematiikan peruskurssin käyneet kirkon isät häikäilemättömästi hyväkseen.

Esimerkiksi suomi24 näytti voimansa viimeksi Joensuun kirkkoherran vaalissa. Lisäksi Arkkipiispan tehtävät taytyy arvioida uudestaan. Ei ole kenenkään etu, että virkamiehet kirkkoherrat joutuvat tämän "erehtymättömömän" virkamiehen AP mielistelijöiksi, päästäkseen kolmen ehdokkaan joukkoon viranhaussa ja ykkössijalle siinä.

Papiston edustajat ovat vihkimyksensä perusteella erityissuhteessa piispoihin. Vaatii suurta rohkeutta olla eri mieltä heidän kanssaan ja toimia sen mukaisesti. Kuitenkin on syytä muistaa, että kirkolliskokous viime kädessä kantaa vastuun mm kirkon taloudenhoidosta.

Se näet hyväksyy talousarviot ja myöntää vastuuvapauden tilinpäätöksille. Kirkolliskokouksen talousvaliokunnalle on syytä luoda paremmat taloudenhoidon valvonnan mahdollisuudet myös kirkolliskokousten välisenä aikana.

Miten olisi, jos kirkollishallitus toimittaisi säännölliset kuukausiraportit talousvaliokunnan jäsenille? Miten suhtautua siihen, että sekä Valamon luostarin toimintaa lähellä olevassa Valamo-säätiössä ja Sofian taustalla olevassa Suomen ortodoksisen kulttuurin säätiössä on samoja henkilöitä mm. Voiko peli kovetessaan muuttua sellaiseksi, että Valamon toiminta vaikeutuu ratkaisevasti?

Jo nyt Sofian palvelutuotteet eivät eroa Valamon tarjoamista. Varsinkin nyt taloudellisesti vaikeina aikoina on syytä keskittyä hoitamaan hyvin kirkon ydintehtäviä jumalanpalveluselämää, lähimmäistyötä ja opetusta.

Sellaisetkin ihmiset, joille kirkko on ollut yhdentekevä, saattavat koettelemusten keskellä hakeutua kirkon yhteyteen. Miten otamme heidät vastaan? Kirkon johdon pitäisi keskittyä tähän puoleen ennemmin kuin kulttuurikeskuksiin ja kaikenlaiseen rakentamiseen. Mutta työ ahdistuneiden,lomautuksi tulleiden ja työttömiksi joutuneiden, sairaiden ja syrjäytymisvaarassa olevien vähäosaisten parissa ja heidän hätänsä ja pettymyksenpurkaustensa kuunteleminen on monin verroin vaativampaa kuin kulttuuritilaisuuksien järjestäminen.

Näille ahdinkoon joutuneille kirkko voi olla ns. On kirkon kohtalon kysymys, miten se vastaa tähä haasteeseen. Antaako se ihmiselle toivon, tukeeko se hänen vaikeuksissa epäilevää ja haurasta uskoaan, auttaako aivan konkreettisesti masentunutta ja toimintakykynsä menettänyttä en tarkoita pelkkää rhan tai tavaran antamista?

Kirkon pitää olla myötäristinkantajana ihmisen arjessa. Sillä arjesta elämää pääosin koostuu. Entä piispa sitten- nyt jos koskaan hiippakunnan papit tarvitsevat aitoa ja viisasta tukea sielunhoitotyön muuttuessa entistä haasteellisemmaksi ihmisten ahdistuksen kasvun aikana. Kaiken korkeakulttuurin tulisi väistyä tämän työn tieltä. Lama-aikana kirkon johdolla tulisi olla myös kyky laittaa asiat arvojärjestykseen.

Kyllä lama- ja kriisiaikoinakin on aina kulttuuria harrastettu, mutta se on ollut tavallisen kansan laulua, näytelmiä yms. Saavatko hiippakunnan papit oikeasti tukea työhönsä piispalta? Nyt on hiippakuntien hiippakuntaneuvostoilla kirkossa näytön paikka toiminnan kehittämisen suhteen ajan haasteet huomioon ottaen. Karjalan hiippakunnassa on hiippakuntaneuvoston kehittämishanke käynnistynyt ja siihen on saatu ulkopuolista kehitysrahaa.

Hiippakuntaneuvosto on ollut toiminnassa muistaakseni vuodesta Helsingin hiippakunnassa se on kokoontunut kerran vuonna ja kerran vuonna Muista hiippakuntaneuvostoista en tiedä. Hyvien henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi johtajalta vaadittavia taitoja voidaan kehittää koulutuksella.

...

Aion jatkaa toimintaani aktiivisesti, suunnitelma viela epaselva Haavat ovat vielakin auki, en tieda sulkeutuvatko koskaan, arpeutuvat kylla, mutta ruma jalki jaa.

Pääasia on nyt lapseni hoito ja hanen haavojensa parantaminen. Onneksi on paljon ihania ystavia apuna ja tukena, kiitos heille, erityisesti Kaisalle. Minulla ainakaan ei ole minkäänlaista tietoa asiasta. Ehkä ennen vuotta , mutta ei ainakaan sen jälkeen. Jokainen, joka haluaa tulla toimimaan yhdistykseen, voi hallituksen luvalla hakea avustusta erinnäisiin tarkoituksiin. Olen itse kerran hakenut RAY: Ei myönnetty myöskään suureen perheprojektiin avustuksia. Ainoastaan ammatillisesti tuettuun vertaistukitoimintaan myönnettiin rahaa.

Ja kun olisimme lopuksi muuttaneet rahojen käyttötarkoitusta, ei RAY suostunut siihen. Joten kannattaa ihan jokaisen itse toimia ja yrittää, ennekuin arvostelee niitä, jotka toimivat jollain tavalla.

Olen valmis antamaan tukeni jokaiselle, joka lähtee hakemaan ja vetämään projektia. Se oli aika työlästä. Arvostelu tosiaan oli aiheeton. Sukupuun sijasta pitäisi siis tutkia RAY: On erittäin outoa, että RAY tukee lasten elinikäisiä laitossijoituksia tehtailevia ja tukevia Pelastakaa Lapset ry: Pelastakaa Lapset ry on avustusrahoillaan saanut aikaiseksi mielenkiintoisen oikeusvaltiota uhkaavaan kolmisuoran, jossa PELA konsultoi kuntia ls-asioissa, PELAn juristit toimivat huostaanottojen lakimiehinä ja PELA itse omistaa lastenkoteja, joilla on välitön taloudellinen intressi huostaanottojen pidentämiseksi.

Vanhempien oikeuksia puolustavat sen sijaan eivät saa avustuksia ja tekevät työtään ilmaiseksi päivätyön ohella.

Pitäisi selvittää, miten paljon nämä PELA: Kaikki kehittämistyö menee sossujen ja sijaishuoltjien ehdolilla. Ja Jyväskylä kehtaa vielä mainostaa itseään lastensuojelun ja lähisuhdeväkivallan osaajana.

Kylläpä on erikoista "osaamista". Jyväskylä on todellakin erittäin turvaton paikka lapsiperheille! Ei muuta kuin yrittämään! Toiminta ei aina välttämättä ole kaikkien mieleistä, mutta meidän tulee pitää lippua korkealla. Yhdistys on kuitenkin jo 5 vuotta vanha - eli se aika, minkä se on toiminut Sukupuu nimellä. Myös oma aiemmin sosiaalinen lapseni vammautui huostassa.

Sen jälkeen hän on ruvennut pelkäämään kaikkia vieraita tätejä. Päivähoitoon häntä ei enää saa joten joutunen pitämään ajattelemaani pidemmän vapaan. Koskahan joku keksii ruveta tutkimaan turhien huostien kustannuksia. Jos pelkkä sijaishuolto on miljoonaa vuodessa, kuinka paljon lisää kustannuksia tulee lastensuojelun kiusaamien vanhempien sairaslomista ja työkyvyttömyydestä?

Lastensuojelun jäljiltä olen kypsä luopumaan kaikkien lastensuojeluun yhteyksissä olevien tahojen palvelujen käytöstä. En halua olla sen paremmin asiakkaana kuin työntekijänä nykyisillä ehdoilla. Kun vain saisi olla rauhassa eikä tarvitsisi eläissään olla tekemisissä ko. Mutta se lienee toiveajattelua. Ketkä ovat kehittäneet ja ylläpitävät Jyväskylän sairasta systeemiä? Kerro ihmeessä jos tiedät ja pelasta ne hyväuskoiset asiakkaat, jotka ovat ajautumassa suden suuhun.

Näiti hyviä, hienoja ja pyhiä ei näet arvostella. Onko todella niin että lastensuojelun sossu saa valehdella ja kirjata ja mustamaalata asiakkaita miten paljon ilman mitään vastuuta tai rangaistusta mutta asiakas ei saa suojella seuraavaa uhria varoittamalla tätä sadistisesta työntekijästä?

En tiedä mitään toista ammattikuntaa, joka saa käyttää mielivaltaa mielensä mukaan - ilman, että siihen mikään instanssi puuttuu. Tiedät tämän tosiasian kyllä! Mukavaa, että jyväskyläläinen Sukupuu ry tuntuu keräävän sympatiaa! Yhdistyksen pitäisi hyödyntää good williä, jota löytyy lastensuojelun ongelmiin tutustuneista piireistä. Ulospäin suuntautunut aktivismi ja politisoituminen olisivat ainakin minun toivomuslistallani.

Yhdistyksen, johon suhtaudutaan myönteisesti, on mahdollista osallistua politiikan tekoon monilla eri areenoilla. Ainakin se onnistuu julkisuudessa, täällä puheenvuorojen kentällä, jossa voi käyttää vaikutusvaltaa, vaikka muuta valtaa ei juuri olisikaan. Mielestäni yhdistys voisi aluksi koettaa saada toimintaan mukaan tukihenkilöitä, jotka siis toimisivat perheiden apuna erilaisissa asioimistilanteissa. En tiedä, miten se moinen auttamistyö sopisi tukihenkilöksi haluaville ajallisesti; sosiaalitoimistossahan asioidaan keskellä päivää, virka-aikaan.

Mutta kohtaamisiin sosiaalityöntekijöiden kanssa perheet tarvitsisivat joka kerta mukaan tukihenkilön, todistajakseen. Sossujahan on aina kaksin kappalein eli yhteensä lähemmäs pari sataa kiloa asiakasta vastassa, kun on lastensuojelusta kyse. Sukupuu voisi ehkä käynnistää omat nettisivut lastensuojeluaktivismin tarpeisiin!!!

Siinä voisi olla jo tosi iso askel kohti vallan ydintä ja vaikuttamista. Sinne voisi koota kaikenlaista alueeseen liittyvää. Ennen kaikkea näitä ihmisten kokemuksia.

Foorumikin siellä pitäisi olla erilaisia keskusteluketjuja varten. Myöntääkö RAY sivuston perustamiseen rahaa? Tiedän, että Sukupuulla on kivat sivut jo entuudestaan, ne voi pitää sellaisenaan edelleen, mutta aina kannattaa julkisuutta eli tätä avointa kenttää varten suunnitella kaikenlaista uutta toimintamallia. Avoimuudella muuten lopulta kaadetaan älyttömyydet lastensuojelussa. Avoimuudessa on lastemme turva ja toivo.

Olen erään ystäväni kanssa koonnut Jyväskylässä toimivien pahissossujen nimiä listaan. Olemme keränneet tietoja ihmisiltä, joilla on kokemuksia lastensuojelusta.

Näen ystävästäni, kuinka hän oireilee oitis suorastaan fyysisesti joidenkin sossujen nimen kuullessaan. Ihmiset ovat herkkiä, ja hyvä niin. Jotkut sosiaalityöntekijät herättävät ihmisissä, perheissä, niin suurta kauhua, että heidän kohtaamistaan pelätään jo kauan etukäteen, ennen sovittua vastaanottoaikaa. Lapsiperheiden elämä kuluu pelon hillitsemisessä ja hallitsemisessa.

Ikävää on, että Jyväskylässä työskentelee eräs lastensuojelun sosiaalityöntekijä sosiaaliasiamiehenäkin, jonka tehtävä on auttaa kuntalaista hoitamaan asioitaan koneiston kanssa. Antaisin neuvon, että häneltä ei kannata lähteä hakemaan apua lastensuojelun pulmatilanteisiin. Kannattaa varoa tätä sosiaaliasiamiestä. Ennustan, että kuulette ja luettekin vielä joskus tarinan, erään perheen kohtalon, jonka minä jo tiedän, sillä tunnen kyseisen perheen.

Eivät ole asiakkaan puolella koskaan, vaan koneiston ja sijaisvanhempien. Sosiaaliasiamies kirjoittaa yhteenvedon, jossa haukkuu asiakkansa ja lähettää kopiota eri henkilöille ja viranomaisille. Hän kun tykkää tehdä työtä kirjoittamalla. Helsingin Lilli Autti kertoi minulle, että tyyppi on rikkonut vaitiolovelvollisuutta.

Miten se toinen käsi voisi auttaa ihmisiä, joilta on lapsi viety, kun henkilön toinen käsi neuvoo naapurikunnassa, miten lapsia viedään huostaan. Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmaksi Ihana saada tuollaista palautetta muualta Euroopasta! Tästä sentään tiedetään jossain jotakin, waaauuu Tuli ihan tunne kuin emme olisikaan niin yksin, kuin mitä oma yhteiskuntamme on meidät jättänyt: Sain nimittäin aikanaan itseään asiantuntijana pitävältä taholta tietoa, että Suomessa ei ole kansalaisilla joukkokannemahdollisuutta tällaisissa asioissa, se olisi kuulema poistettu.

Vieläköhän Asta heikkilä häärii jyväskylän sossuporukoissa. Poimin tuolla edelläolevasta Keski-Suomen Ensi ja turvakoti linkistä osion Hallinto ja talous. Selaa sivuston muita aiheita. Googlaa haliinnon jäsenten nimiä Eija Paloheimo.

Googlaamalla heidän nimet saat laajemman kuvan henkilöistä, heidän sidonnaisuuksista ym. Näytti rahoittajana olevan Ray. Eräs keino saadaa tietoja rahoittajatahoista on Googlata Järjestön nimi Ray. Monellakaan ei ole tietoa, eikä kuvaa mitä "kulisseissa" on tapahtunut viimeisten noin vuoden aikana. Keskustelin eilen erään henkikön kanssa Lastensuojelu bisnekseen ja Huostaanotto bisnekseen liittyvistä taustoista.

Lupasin postata hänelle hakusanoja, joita käyttämällä pääsee "sukeltamaan" lähihistoriaa syvemmälle. Hänellä oli kuva jatkuvasti lisääntyvistä "lastenkodeista, hoitokodeista, sijaiskodeista.

Osa näistä ovat Oy ja Ky toiminimiä. Ketjuun saattaa kuulua useita eri lastenkoteja, nuortenkoteja, sijaisvanhempi organisaatioita. Mikäli sattuu tietämään jonkun määrätyn hakusanan, sillä saattaa löytyä "veret seisauttavaa" tietoa. Katsokaa tänään tostaina A- Talk ohjelmassa vieraana Janina Anderson. Nämä kaikki aiheet kuulivat näihin kuostaanottoihin. Luodaa mielikuvia, joita käytetään "lyöämäaseena" joilla voidaan ruokkia lasten huonoa kohtelua kotona. Siksi lapsi on otettava huostaan.

Linkki Ensi- Ja turvakodin Hallinto ja talous sivulle. Jyväskylä missä ulkomaalaistaustaiselta äidiltä vietiin vauva suoraan synnytyslaitokselta ja syyt taisivat olla suorastaan ettei perheellä ollut kotiosoitetta ja niin edelleen.

Taisipa asia olla ihan EIT asti tuomittavaa. Heh, näitä Jyväskylässä tehtyjä "lastensuojelun urotekoja" pitäisi koota yhteen vaikkapa uutismaisiksi kertomuksiksi jonnekin nettisivustolle. Tarvittaisiin yhteinen lastensuojelun sivusto, jonne siis tällaista kin materiaalia voisi syöttää ja arkistoida. Onpas tuossakin tarina, kuten tämän aamuinen kirjoittaja kertoo! Meidän pitää alkaa huoltaa tätä Jyväskylän statusta pahisten kaupunkina - tehdään paikkakunnasta todella kuuluisa!!

Imagotyötähän kaupungin johtavat virkamiehet ja poliitikot osaavat arvostaa. Ei kukaan pane pahakseen, jos ihmiset näkevät vaivaa paikkakunnalle profiilia rakentaakseen Muutkin kaupungit ponnistelevat näiden imagotekijöiden parissa.

Eikä tämä työmme vaadi edes kalliin mainostoimiston palkkaamista. Valtaa sen sijaan löytyy, ja sitähän tämä tyttönen käyttää. Maalaiskunnan sossu nykyinen Jyväskylän on ollut vuosikausia liitossa tuon sijaishuoltajan kanssa ja sallinut - ikään kuin tilanteesta itse nauttien - kiusaamisen.

Nyt, kuntaliitoksen myötä joku ylempi viranomainen on vähän puuttunut asiaan - mutta kiusaaminen jatkuu edelleen. Aina joku lapsen sukulaisista pitää olla kiusaamisen kohteena. Tällainen hänelle on sallittu vuosikausia, vaikka hänelle on maksettu paljon enemmän palkkaa - pienemmästä työstä - kuin muille sijaisvanhemmille.

Hän ei näet juuri oloe ollut kotonaan näiti pieniä lapsia hoitamassa, vaan sivutuloja hankkimassa. Mutta sekin menisi, mutta kun hän on todella ilkeä ja inhottava. Haluan joskus julkaista tuosta linkistä: Ymmärrän hyvin, että kaltoinkohdellut asiakkaat pelkäävät tapauksiensa ja mielivaltaan syyllistyneiden sosiaalityöntekijöiden nimien julkaisua. Suomessahan on useita tapauksia, joissa sosiaaliviranomainen on kostanut tai suojellut itseään kaappaamalla kapinoivan ja tapaustietonsa julkistavan kansalaisen lapset.

Kerään tapauskertomuksia ja lähetän vaihtokaupassa oman mielivaltakokemukseni. Voit kirjoittaa anonyymisti mutta kerro ihmeessä päätöksen tehneiden sossujen ja muiden laittomuuksiin syyllistyneiden nimet. Tieto on valtaa ja vain avoimuus voi pelastaa lapsemme ja seuraavat asiakkaat. Meilatkaa osoitteeseen kauhusossut suomi Jos olet harkinnut ensi- ja turvakotiin menoa, lue ensin tämä juttu: Jorma Uskia kannattaa todella lukea!

Hänellä on internetissä kirjoituksia, jotka kiinnostavat lastensuojelun aktivisteja. Ne ovat sytyttäviä ja erittäin tarpeellisia kannanottoja. Olen ihaillut häntä heti siitä saakka, kun hiukan yli puoli vuotta sitten ensimmäisen kerran törmäsin hänen kirjoitukseensa netissä. Kiitos perussuomalaisten Jorma Uski! Olet todella tarpeellinen poliitikko Jyväskylässä! Hän kirjoittaa kantansa hyvin selkeästi. Hän asettuu pelkäämättä huostaanottohulluutta vastaan.

Hän on ihmisen, lapsen ja perheen puolella. En todennäköisesti äänestäisi Uskia kunnallisvaaleissa väärä puolue , mutta puhun silti aina ja kaikkialla hänen ajatuksistaan, hänen rohkeudestaan. Olen varmasti enemmän fani, kuin perusäänestäjä.

Se on useimmiten traumaattinen sekä lapselle että hänen vanhemmilleen. Sen lisäksi se on yhteiskunnalle monta kertaluokkaa kalliimpi vaihtoehto kuin nuo lain edellyttämät muut keinot. Ennaltaehkäisyyn on löydettävä riittävästi varoja; onhan ne löydettävä vielä kalliimpaan huostaanottomenettelyynkin.

Vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia vertaamalla ei ole kovinkaan liioiteltua väittää, että jokainen huostaanotto on nimenomaan sosiaalitoimen epäonnistumisen seuraus; ennakoivat toimet ovat pettäneet tai ainakin jääneet vaillinaisiksi. Uski muuten viittaa heti sivun alussa Aila Paloniemeen kesk , joka tuntuu olevan myös vahva omassa uskossaan kirjoitustensa ja haastattelujensa perusteella.

Ministeri Hyssälä ei ole nähnyt aiheelliseksi vastata. Ei myöskään jäljempänä sanottu puoluetoverinsa, jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Aila Paloniemi.

Missähän se yksi lapsista on? Lastensuojelu ei ole tuntenut tarvetta puuttua perheen elämään. Miksi siis ensimmäinen lapsi ryöstettiin hysteerisesti kohkaten? Sossutanttojen on hankala peruuttaa toimiaan, joissa he ovat ylireagoineet. Ja ylireagointi ihmisten perhe-elämää koskevissa asioissa on aina todella paha asia. Perhe-elämä on kaiken yksityisyyden kauneinta ydintä. Sitä ei saa antaa sossubyrokraattien raadella!

Yritämme voimakkaalla ammatti-identiteetillä luoda itsellemme sitä turvaa mikä meiltä sisäisesti puuttuu. Emme uskalla kohdata omaa osaamattomuuttamme emmemkä näyttää sitä missään.

Työtovereillemme ja kollegoillemme emme koskaan paljasta miltä meistä todella tuntuu, sillä se merkitsisi kasvojen menettämistä. Niinpä esiinnymme myös heidän seurassaan kaikkitietävinä ja pätevinä. Emme voi olla missään tosia, emme asiakkaillemme, emme työtovereillemme. Emme myöskään voi puhua ulkopuolisille sillä meitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Auttamisesta tulee meille loukko. Monet maat ovat jo alkaneet maksaa perheistään erotetuille lapsille korvauksia sijaisperheissä ja laitoksissa tapahtuneista väärinkäytöksistä.

Vaikka tiedetään , että sijoituksessa lapseen kohdistuvan vakavan väkivallan todennäköisyys on kertainen omaan perheeseen verrattuna, Suomessa keskustellaan lähinnä siitä, onko lapsen oikea paikka sijaisperhe vai lastensuojelulaitos. Sosiaalityöntekijät sulkevat silmänsä sijaishuollossa tapahtuvilta väärinkäytöksiltä, joista yleisimpiä ovat sijoitettujen lasten käyttäminen orjatyövoimana sijaisperheiden ja -laitosten bisneksissä, lasten hoidon ja koulu- ja harrastusmahdollisuuksien laiminlyönti ja lasten perhe- ja sukulaissuhteiden sabotointi tai estäminen.

Kun poliitikot ja tutkijat aikanaan havahtuvat EU: Suuruudenhulluudessaan epäpätevä ja ammattiinsa kouluttamaton ja ammattitaidoton ihminen polkee ja viis väliittää laeista, oikeuksista kaikkein vähiten hyvistä tavoista! Minä en muuten usko tuohon, että sosiaalityöntekijät olisivat ns. Tämä on mielestäni ongelman ydin. Lienee liikaa vaadittu, että heillä olisi kriittinen asenne kaikkeen, mitä he näkevät ja mitä heille opetetaan.

Kriittisyyden taito ei enää kuulune "ammattitaitoon", päinvastoin. Ammattitaitoa on kyky toimia nopeasti annettujen oppien mukaan, ei haastaa työ- ja ajatusmalleja.

Fakki-idiootti on siis ihanteellisella tavalla ammattitaitoinen. Arvelen, että kaikenlaiset isot ja pienemmätkin kehitysideat ammuttaisiin heti alas. Sosiaalityöhön ei haluta pelle pelottomia, sillä sen avulla ollaan rakentamassa luokkayhteiskuntaa.

Sosiaalityön avulla valikoidaan ne ihmisryhmät, jotka työnnetään poliittisella päätöksellä syrjään kaikesta vallankäytöstä. Mistä löytyy rohkea sosiaalityöntekijä, joka sanoo julkisesti mikä sosiaalitoimessa on vialla? Tannerta olisi tarjolla rohkeille uranuurtajille. Joku kehittäjähenkinen voisi luoda ideoillaan upean uran sosiaalityön oikaisijana.

Siinä ihanteellinen ihminen katsoo auringonnousun suuntaan hymyssä suin. Ihanteellinen rotu ottaa vallan ja heikompi aines lakaistaan mattojen alle näkymättömiin ja tallataan kuulumattomiin. Tomuhiukkasena maton alapinnalla tallattavana. Juu, kyllä mullekin on tullut rodunjalostus mieleen. Pitäisi varmaan ymmärtää hakea siittiöitä ylemmältä keskiluokalta. Jos saisi soluja niistä piireistä, voisi ehkä tämän sukupolvien ketjun saada katkaistuksi.

Eräs perhetyöntekijä oli kuulemma omatoimisesti eräässä pienessä keskisuomalaisessa kunnassa viekoitellut asiakasperheen toisen vanhemman kanssaan tiluliluleiii. Siinä oli vaan se paha juttu, että se toinen jäi yksin suuren lapsikatraan kanssa. Ehkä tuo perhetyöntekijä arveli, että pelastetaan, mitä pelastettavissa on ja luovutetaan soluja edes toiselle.

Sossujen munasolu- ja siittiöpankki olisi tarpeellinen asia. Eihän tätä huonon aineksen lisääntymistä voi muuten hidastaa. Haluamme hyviä sossugeenejä suomalaista geenipoolia parantamaan! Tulevat sukupolvet hyötyvät tällaisesta pienestä suunnittelusta. Kaupungin virastotalolle pitäisi saada tankkauspaikka kaikille, jotka toivovat perheenlisäystä. Näin vältymme esimerkiksi käytöshäiriöiltä koulussa. Jyväskylän kaupunki on aloittanut ilmeisesti eilen foorumin vapaalle keskustelulle.

Areena on vielä varsin neitseellissä tilassa, sillä yleisö ei ole sitä vielä löytänyt. Mutta ei siihen kauan mene, kun näkemysten vaihto käy kuumana. Avasin heti pikimiten keskustelun Jyväskylän lastensuojelusta ja huostaanotoista. Rekisteröityminen on käy käden käänteessä, ei tarvitse hakea edes sähköpostin kautta vahvistuslinkkiä. Myös tässä osoitteessa on hyviä kirjoituksia lastensuojelusta. Uusi lapsikohu Suomen ja Venäjän välillä julkaistu tänään klo Venäjän viestimissä on jo viikkojen ajan esitetty väitteitä, joiden mukaan lapsi otettiin huostaan Suomen viranomaisten venäläisvastaisuuden takia.

Erityisesti syytöksiä on kuultu valtion televisiokanavilla. Venäjä on nostanut huostaanottotapauksen nyt myös valtiolliselle tasolle. Suomi on viime viikkoina ollut näkyvästi esillä Venäjän tiedotusvälineissä, erityisesti television valtiollisilla pääkanavilla. Venäjän viestimet ovat tehneet skandaalinkäryisiä juttuja Turussa asuvan suomalais-venäläisen perheen lapsen huostaanotosta. Sosiaaliviranomaiset ottivat turkulaisperheen seitsemänvuotiaan pojan huostaan helmikuussa, koska uskoivat tämän olevan olevan vaarassa suomalaisen isän ja venäläisen äidin luona.

Venäjän televisiossa monesti haastatellun venäläisäidin mukaan lapsi vietiin perheestään siksi, että tällä on Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisuus. Äidin mukaan huostaanoton taustalla on vain Suomen viranomaisten venäläisvastaisuus ja rasismi. Koska Suomessa sosiaaliviranomaisia sitoo vaitiolovelvollisuus, on äidin versio tapahtuneesta jäänyt Venäjällä ainoaksi totuudeksi. Nyt jupakka on noussut myös valtiollisella tasolla, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov otti asian tällä viikolla esiin keskusteluissa Suomen ulkoministerin Aleksander Stubbin kanssa Moskovassa.

Lavrovin mukaan tapauksella on iso yhteiskunnallinen kaikupohja Venäjällä. Hän myös vaati Suomea kunnioittamaan kansainvälisiä sopimuksia, joiden mukaan Venäjää on informoitava siitä, mitä sen kansalaisille muissa maissa tapahtuu. Toistaiseksi Suomen ulkoministeriössä on vähätelty tapauksen merkitystä Suomen ja Venäjän suhteille. Silti kymmenetmiljoonat venäläiset televisiokatsojat ovat viikkojen ajan kuulleet rankkoja väitteitä siitä, miten Suomessa lapsia riistetään vanhemmiltaan vain näiden venäläisten juurien takia.

Kommunikoivatko sossut kekenään vaginamonolgilla? Onko Venuksen pääkaupunki Clitoria? Voisiko sossuilla olla sisäinen inkotenssi. Jyväskylässä on muihin paikkakuntiin verrattuna tuplasti lapsia lastensuojelun piirissä ja kovat huostaanottoprosentit.

Ovatko jyväskyläläisvanhemmat jotenkin muita kehnompia? Jyväskylän seudulla vain sattuu olemaan paljon lastensuojelulaitoksia ja lastensuojeluviranomaisia ja -yrittäjiä tuottavia koulutusohjelmia mm. Kaikki nämä tahot tarvitsevat asiakkaita saadakseen lisää rahaa ja työpaikkoja.

Lapsesi on pelkkä ponnahduslauta ja rahoituspohja toisten ammattiurille ja bisneksille. Lastasi voi valitettavasti hyödyntää vain 18 vuoteen asti. Kun parasta ennen päivämäärä lähestyy, hänestä on kupattu kaikki hyöty ja hänet voi jättää ilman seuraamuksia heitteille- leimattuna ja vailla tulevaisuutta. Oikeutta edes lapsil KUn lapsesta ei ole enää v täytettyään hyötyä sijaishuollolle, hän saa painua vaikka huitsin tuuttiin ja sen hän tekeekin siirtymällä mahdollisimman kauaksi s-huollosta.

Vain aivan pienen pieni prosentti s-huoltoa pääsee näin ollen hyödyntämään korvausten saamisesta lapsen ikävuoteen asti. Sellainenkin mahdollisuus heillä on, mutta 18 vuoden rajapyykki näyttää merkittävälle. S-huolto jää nuolemaan näppejään useimmiten, kun lapsi itse saa päättää, onko heidän kanssaan tekemisissä vai ei. Virallista tutkimustahan tästä ei tietysti ole, kuten ei mistään lastensuojeluun liittyvästä yleensäkään.

Jo pelkästään se osoittaa mielestäni sen, että asioissa on jotain salattavaa. Mihin ne typerykset oikeaa tietoa tarvitsevat? Kansa on meillä uskonut poliitikkojen totuuksiin Kekkosen ajoista asti ja tätä menoa tulee uskomaan vielä seuraavat sata vuotta, elleivät vanhemmat vaadi rajusti oikeutta lapsilleen ja ehkä hieman myös itselleen.

Kertokaa ketkä jyväskyläläispoliitikot kannattavat lastensuojelun vallan ja huostien lisäyksiä ja keillä on taloudellinen osakkeenomistaja tai poliittinen kytkös sijaishuollon bisneksiin! Pitkään lastensuojelua seurannut aktivisti valitteli hiljattain sitä, että Suomessa sossut ja psykiatrit voivat kirjoittaa lapsia itsensä tai tuttujensa omistamiin "lastensuojelu"laitoksiin pahimmillaan useiden satojen eurojen vuorokausihintaan- ilman minkäänlaista valvontaa tai seurantaa "hoidon" tuloksellisuudesta.

Suomi24 - keskustelussa on paikka: Siellä on meneillään keskustelu, mistä Jyväskylä tunnetaan? Siellä on jo yksi maininta lastensuojelusta, mutta lisää tarvitaan.

Jyväskylä löytyy haulla kohdasta Kaupungit ja kunnat. Väkivalta käsitetään sosiaalitoimessa pääosin fyysiseksi ja yksilöongelmaksi. Huolestuttava kehityssuunta on esim. Sosiaalitoimelta jää huomaamatta, että väkivalta on myös kulttuurista ja rakenteellista ja sitä on runsaasti myös auttajajärjestelmän sisällä, sen asenteissa, kulttuurissa ja käytännöissä.

Jos perheväkivaltaoppaiden väkivallanmäärityksiä soveltaa vaikkapa lapsen ja sijaishuollon tai sosiaalitoimen suhteeseen, lukija havaitsee lastensuojelussa ja sijaishuollossa runsaasti toistuvaa ja pahenevaa väkivaltaa, johon on miltei mahdotonta puuttua.

Erona perheväkivaltaan on, että tästä väkivallasta ei puhuta eikä rangaista ja kaikkein hirveintä- sitä puolustellaan lapsen edulla.

Uskoisin, että Jyväskylän lastensuojelussa on kyse samanlaisesta korruptiosta kuin muuallakin yhteiskunnassa. Suomalainen korruptio on sitä, että viranomainen ja vallankäyttäjä jää velkaa vastapalveluksen verran. Se on näkymätöntä, sillä rahaa ei vaihdeta ja taloudellisen hyödyn tunnistaminen voi olla hankalaa.

Vallankäyttäjä ja virkamies voivat hyötyä esimerkiksi siten, että oma lapsi saa mukavan kesätyöpaikan. Suomessa kaikki tuntevat toisensa.

Korruptio etenee henkilökohtaisten ihmissuhteiden kautta. Olen varma, että sosiaalityöntekijöillä on aina vahva henkilökohtainen kytkös muutamiin lastensuojeluyrityksiin.

Tekevät itseään tunnetuksi - tämä nettikin on muuten täynnä näiden yritysten mainoksia, vaikka luulisi niillä muutenkin asiakkaita riittävän. Huostaanottobisneshän maksaa vuodessa lapsen sijoittamisena miljoonaa euroa vuodessa. Asiakkaita ei kuulla, ollaan ylimielisiä ja koppavia. Eivät kehittämishankkeet näytä purevan. Jotta voi auttaa ja muuttaa toisia ihmisiä, on lastensuojeluviranomaisten muututtava ensin itse.

Happamalla naamalla ja valtaa korostamalla he eivät saa aikaan kuin vihaa ja kiukkua. Ovat lisäksi voimakkaassa liitossa sijaishuoltajien kanssa asiakkaita vastaan. Kohtaamista ei siis pääse vahingossakaan tapahtumaan, mutta mitäs siitä. Pääasia, että jyväskyläläinen viranhaltija viihtyy ja pääsee poistumisovestaan takaovestaan tarvittaessa turvaan. Lapsen etuunhan pitää pyrkiä kaikkien yhteistyössä, eikä niin, että "lapsensa parhaat asiantuntijat" jätetään suunnittelun ulkopuolelle.

Mutta niinhän se vanhempien asiantuntijuus onkin lastensuojelussa tilannekohtaista. Joskus se sivuutetaan täysin ja joskus se voi olla jopa lyömäase vanhempia vastaan. Kun viranomaisten piti perustella toimiaan, jotka olivat osoittautuneet ehdottoman vääriksi, sanottiin äidille: Ihmettelen monia asioita ls-saralla ja tyonteijoiden ammatillisessa kaytoksessa seka koulutuksessa.

Lastensuojelu on kuitenkin aarettoman vastuullista tyota jonka kehittamiseen tulisi panostaa, ja sita tyota tekevat henkilot pitaisi tarkkaan tutkia ja seuloa.

Oletettavasti kuitenkin suurin osa ls-tyota tekevista terapoi omia traumojaan tyossa, tai mikali ei nain ole, narsistinen vallankaytonhimo sanelee tekemisia maustettuna valtavan pullistuneella egolla. Ikani hoitoalalla toita tehneena voin kertoa, etta MIKAAN mika on sallittua sosiaalityontekijille EI OLE sallittua hoitotyota tekevalle henkiklolle -enka usko etta edes ammattietiikka, joka on jokaise henkilon omakohtainen asia sallisi moisia hirmutekoja.

Samoin asiakkaan johdatteleminen antamaan tietynlainen vastaus. Potilaslahtoisyys on ensisijainen asia, ja sita kunnioitetaan. Puhutaan yhdistettyna sosiaali- ja terveydenhuollosta. Noila kahdella ei ole mitaan tekemista keskenaan. Mikali hoitotyon ammattilainen toimisi sosiaalipuolella toimivien "kollegojen"tavoin, tyosopimus loppuisi ennekuin on ehtinyt alkaakaan. Jo tyoyhteisoissa vallitsevat normit saisivat aikaan sen, ettta moinen kayttaytymismalli olisi tuomittavaa.

Erilaisuus ei ole sallittua. Mika on erilaista ja erilaisuutta? Kuka sanelee sen, mika on normaalia ja tervetta? Miten on mahdollista, etta ulkosuomalainen lapsi suomessa saa ylivilkkaan ja haastavan lapsen leiman, kun taas kotimaassaan han on kiitettava oppilas ja suorastaan mallikelpoinen lapsi????

Tai en halua ymmartaa Hyvä, että hoitoalan ihmisenä kerrot sosiaalityön ja terveydenhuollon työskentelytapojen eroista! Meidän kannattaa muutos- ja kehitysvaatimuksissamme tuoda juuri tuota näkökulmaa esiin, että terveydenhuollossa ammattilainen saisi äkkiä kenkää, jos käyttäisi samoja menetelmiä kuin lastensuojelussa on maan tapa.

Sosiaalityössä on mahdollista perustaa kaikki perustiedon hankinta luuloihin ja arvauksiin. Jos terveydenhuollossa työskenneltäisiin samoilla menetelmillä, potilaat kuolisivat. Onneksi siis ihmisen kuolevaisuus suojaa meitä tuolla terveydenhuollon puolella Jyväskylän ongelmista voi käydä kirjoittamassa kaupungin omalla keskustelupalstalla, joka on avattu äskettäin, siellä on tällainen lastensuojelukeskustelu jo aloitettu: Tuo samainen akka on se, joka määräsi kaikki sijoitettujen lasten ja näiden sukulaisten asiat maalaiskunnassa.

Tuo akka valehtelee ja rikkoo salassapitovelvollisuutta mennen tulle. Ketä lasta oli pidetty pelkästään pinnasängyssä ja kuka piirsi verisiä piirrustuksia akan taiteellisen tulkinnan mukaan. Tuo lapsi tuolle hirviölle mitään puhui! Sellainen on minun maalaiskuntani. Hirviömäisen paksu ja haiseva. Siellä sentään uskalletaan myöntää, kun on tehty virheitä.

En vaan tiedä, antavatko lapset ja perhe ikinä anteeksi! Sen verran törkeää toimintaa tehdään täällä sydänmailla. Onko kanttia pyytää anteeksi. Sitä työtä olisi useammallakin. Kokosin yllä olevasta lyhyehköstä tekstinpätkästä ja jo muutama päivä aiemmin samasta aiheesta kirjoitetusta Jyväskylän maalaiskunnan sijaishuolto tekstistä uuden kirjoituksen Jyväskylän kaupungin omalle keskustelupalstalle: Ajattelin, että saman kirjoittajan täytyy olla näiden kertomusten takana.

Mielestäni tarinoissa on kuvaavaa ja mielenkiintoista tietoa Jyväskylän kaupungin viranomaisille ja poliitikoille. Ja valmiiksi jo kirjoitetussa muodossa! He lukevat varmemmin jossain vaiheessa Jyväskylän kaupungin omaa foorumia, tuota "JyväskyläToria".

Muistutusten ja kantelujen rustaamiset tai Haloselle kirjoittamiset eivät auta yhtään. Kova mediamylly vaan kehiin ja avot, se "tavanomaisesti huostattu" lapsi tulee kotiin. Jospa näihin asioihin saataisiin samalla taktiikalla muutosta. Me suomalsiet olemme nössöjä.

Annamme noiden tätien viedä lapsemme milloin mistäkin syystä. Ei muuta kuin mylläkkää peliin! Miksi seuraamme kiltisti sivusta. Mikään ei ole tähän mennessä auttanut. Ole tyytyväinen, että joku on huolinut lapsesi. Tällaista tämä elämä on maan matosille. Joten mitenkäs ne sossut sitten sijaisvanhemman vuosia ja vuosia kestäneestä kiusaamisesta sitten mitään välittäisivät.

Ovat aina antaneet rajoituksia meille lapsen sukulaisille. Jopa tervehtiminen on ollut kiellettyä, koskapa tuo naisihminen ei siedä meitä missään julkisella paikalla tervehtimässä lasta. Onneksi sosiaalijohtaja kumosi sosun rajoittamispäätöksen.

Kumma kyllä Jyväskylän maalaiskunnassa meitä auttoi kaksi kertaa ratkaisevasti sosiaalijohtaja kaksi eri sosiaalijohtajaa. Toinen nosti tapaamisen kahdesta tunnista kuuteen ja heivasi tuon rouvasihmisen pois valvomasta tapaamista ja toinen purki tervehtimiskiellon. Että kyllä siellä maalaiskunnassa aina joku hyvä tyyppi sattui kuitenkin kohdalle.

Mielenosoittamista kannattaa koko ajan ideoida. Kuten kaikkea muutakin mahdollisimman julkista ja avointa vaikuttamista. Viranomaisten mielestä ehdottomasti kiusallisinta ja siten tehokkainta on se, että ongelmista pidetään meteliä. Viranomainen haluaa vaieta asiat. Se olisi hänen etunsa. Luulen, että mielenosoitus pitäisi järjestää siten, että rajoitutaan johonkin erittäin kapeaan teemaan, mutta samalla voidaan puhua laajemminkin koko lastensuojelun ongelmista.

Mielenosoituksia pitäisi järjestää esimerkiksi sosiaaliviraston edustalle, osoittaa suoraan mieltä jonkin yksittäisen perheen saamaa kohtelua vastaan. Plakaatteihin kirjoitetaan kyseistä asiaa hoitaneiden sosiaalityöntekijöiden nimet.

Olen varma, ettei mikään muu kuin tuollainen henkilöiminen auta. Jos virkamies pääsee suojautumaan suuren kollektiivisen selän taakse, kuntalainen ei saa muutosta aikaan, vaikka olisi kuinka oikeassa. Arvelen siis, että mielenosoittamiseen ryhdytään, saamme tilaisuuksia siihen ihan joka viikko.

Sama iskuryhmä saisi käydä nostamassa julkisuuteen monenkin perheen asioita. Heitä kun ei enää mikään muu voi auttaa kuin kaiken tuominen julkisuuteen. Se nähtiin turkulaisen Rantalan perheenkin tapauksessa. Poika olisi muuten vieläkin laitoksessa. Mielenosoituksiin pitää muuten aina liittää hyvin valmisteltu, selkeäkielinen tiedottaminen. Kun osoitamme mieltä, me pääasiassa jaamme tuolloin tietoa kyseisestä teemasta ja laajemminkin ongelmakentästä.

Miekkarissa on oltava aina yhteydessä kaikkiin tiedotusvälineisiin ja syötettävä niille matskua pitkin päivää. Ja sehän on helppoa. Tekniikka avaa mielenosoituksille herkulliset mahdollisuudet! Sossut raapustelevat tekstejään varmaan wordiin ja muuttelevat tarrpeen tullen. Ja eikös tälläkin palstalla ollut maininta että joku sossu oli sanonut tiedon olevan "päässään". Yle Keski-Suomi uutisoi tänään ihan maakunnan tv-uutisissakin, että Jyväskylän kaupunki on saanut suuren perinnön.

Rahat tulevat siis edesmenneeltä yksityishenkilöltä, joka ei ole laatinut testamenttia. Valtio on nyt päättänyt niiden kohtalosta. Valtio vaatii Jyväskylältä, että Jyväskylän kaupunki käyttää saamansa rahan perheiden auttamiseen, ennalta ehkäisevään työhön.

Valtiohan taitaa olla aika hyvin perillä meiningistä Jyväskylässä!! Jyväskylän lastensuojelu on kuin onkin juuri niin maankuulu, kuin mekin täällä Suomi Se on tietysti aika vähän sen rinnalla, että Jyväskylä aikoo ostaa vuoden aikana lasten sijaishuollon palveluita 12 miljoonalla eurolla. Nyt Jyväskylän sosiaalitantat menevät aivan sekaisin tuon summan ja noiden vaatimusten edessä.

Eihän Jyväskylässä ole totuttu tekemään tuollaista ennalta ehkäisevää työtä perheiden parissa, perheiden auttamiseksi! Trendi on ollut viime aikoina ihan toinen. Olikohan tuo jotain piruilua valtiolta? Jyväskylä taitaa olla jo kuuluisa siitä, kuinka toivottaman kädettömiä kaupungin sossut ovat tuollaisen haasteen edessä.

Ja mitähän mahtavat nyt ne ennalta ehkäisevät työskentelymallit eli lastensuojelun avohuollon tukitoimet olla, kun niitä sosiaalityöntekijät kokoontuvat yhdessä tanttakerhoonsa suunnittelemaan? Mitä ruutupaperille kirjoitetaan toimintasuunnitelmaksi? Pelkään, että nyt sosiaalityöntekijät lähettävät komppanian verran perhetyöntekijöitä lapsiperheisiin.

He vyöryvät kuin viholliset rajan takaa. Ammattikuntahan on turhin mahdollinen! Olisihan se ollut sosiaalikoneiston märkä uni, jos perintö olisikin osoitettu lasten sijaishuollon kehittämiseen Eikös testamenttaajan olisi pitänyt tämän verran ymmärtää, että sossut olisivat ehkä halunneet mieluummin suunnata rahaa tuonne laitostamisen kehittämiseen? No, mutta meneehän euron lisäksi rahaa euron verran jollekin Parikanniemen Orpokotiyhdistys ry: Tietääkö joku, mitä tuo yhdistys on?

Jyväskylä on hankkinut erikoisen aseman Suomessa. Se on "lastensuojelun pääkaupunki" tässä maassa. Jyväskylässä on poikkeuksellisen monipuolinen kunnallisesta lastensuojelusta hyötyvien toimijoiden verkosto.

Jyväskylään on sijoittunut kolmannen sektorin yhdistyksiä kuten Perhehoitoliitto ja Pesäpuu ry ja lopulta peräti lapsiasiamieskin. Yritysmaailmasta löytyy myös virityksiä lastensuojeluun myönnettyjen rahojen hyödyntämiseksi. Yritykset myyvät sijaishuoltoa huostaanotetuille lapsille ja erilaisia terapioita kärsineille lapsille, jotka tulevat huonoista perheistä. Jyväskylässä on myös suuri Haukkalan lastenpsykiatrinen laitos, joka sekin toimii tiiviisti yhteistyössä sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Ja Kuokkalan kaupunginosassa toimiva Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti, joka on ryhtynyt ajamaan koneiston etuja, perheitä vastaan. Minä olen jo pitempään muodostanut sellaista käsitystä keskisuomalaisesta lastensuojelusta, että maakunnan keskuksessa Jyväskylässä on erittäin tiivis ja valtaa tavoitteleva naisten porukka. Yhteisöön kuuluvat naiset pohjustavat koko ajan omia asemiaan tukemalla toisiaan. Kyse on siis lastensuojelun eliittijengistä.

Kopla pystyy toimimaan jo itsenäisesti ja ajamaan menestyksellä päämääriään, sillä se on saanut riittävästi valtaa käsiinsä. Naiset kun eivät halua esiintyä julkisesti vallankäyttäjinä, mutta erittäin mielellään sekaantuvat yksittäisten perheiden elämään. Keitä tähän rouvakoplaan Jyväskylässä kuuluu? Etsikäämme tähän ketjuun kaikki nimet esiin! Kiusa se on pienikin kiusa.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että meidän kirjoituksemme täällä Suomi Mutta kun muita vastavoimia ei juuri ole. Arvelen, että jopa rivisosiaalityöntekijät ponnistelevat huostaanottoja tekemällä mukaan tuohon vallanytimeen. Huostaanotto on hyvä näyttö siitä, että on kelvollinen tuohon vallan sisäpiiriin. Sosiaalityöntekijät haaveilevat, että heillekin avautuu joskus muitakin työmahdollisuuksia kuin puurtaa kaupunkilaisten sosiaaliongelmien kanssa.

He haluavat olla käytettävissä myös muihin fiksulta kuulostaviin virkoihin ja kolmannen sektorin töihin. Olisihan se ihanaa olla vaikkapa kehittämispäällikkö Pesäpuu ry: Tai lasten sijaishuollon tarkastaja lääninhallituksessa tai sen kehittäjä Jyväskylän kaupungissa.

Mieleeni nousee heti kaksi erittäin selvää tyyppiä, jotka kuuluvat tähän tanttakoplaan. Kerron heistä myöhemmin tässä ketjussa.

He ovat kovia vallankäyttäjiä - tai osuvammin kovan vallan käyttäjiä. Nykyinen mielivallan käyttö ja huostahulluus tulee näkymään vihaisina, katkerina ja poismuuttavina lapsiperheinä ja järjettömänä rahanmenona, jolla saadaan aikaan vain asiakkaiden syrjäyttämistä.

Kun lastensuojelun ja sijaishuollon väärinkäytöksiä aikanaan ruvetaan tutkimaan sulkeutuvat RAY: Niiden mukana loppuvat myös tuottoisat suojatyöpaikat ja eliittiklubit. Vihaiset laitoksissa kaltoinkohdellut ja sieltä vapautuvat nuoret sen sijaan jäävät ja muistavat. Edes lastensuojelun päällikköpalkoilla ei ole varaa palkata kokopäiväisiä henkivartijoita eikä maksaa yksityisiä oppilaitoksia omille lapsille. Ei käy kateeksi tulevaisuuden viranomaisia mutta itsepähän ovat kohtalonsa valinneet uuden luokkayhteiskunnan ja syrjäytyneiden sukupolven rakentajina.

Olisiko sittenkin kannattanut panostaa koko yhteisön hyvinvointiin, heikkojen auttamiseen ja yhteiskuntarauhan ylläpitoon? Lapset sijaishuollossa — mikä on EU: Eurochild julkaisi tammikuun lopulla tutkimuksen, jonka avulla on mahdollista ensimmäistä kertaa vertailla lasten sijaishuoltoa Lasten sijoittamista laitoksiin pidetään laajalti viimeisenä keinona erinäisten perheiden tukipalveluiden ja perhehoidon jälkeen. Tästä huolimatta lasten määrä laitoksissa on säilynyt ennallaan tai jopa kasvanut useissa EU-maissa.

Vaikka köyhyys ja aineellinen puute eivät saisi olla syynä lapsen sijoittamiseen, on se selvästi perussyy monissa EU-maissa. Se, ettei ole saatavilla tietoa köyhyyden, sosiaalisen syrjäytymisen ja lasten sijaishuollon keskinäisistä yhteyksistä hämärtää sitä todellisuutta, että köyhyydellä on vaikutusta sijoituspäätöksiin. Tämän ymmärtäminen auttaa kehittämään myös parempia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Käytettävissä olevat tilastot antavat selvää näyttöä siitä, että sijoitetut lapset - ja erityisesti laitoshoidossa olleet — päätyvät todennäköisemmin itse lopulta asunnottomiksi, tekevät rikoksia, hankkivat lapsia alle vuotiaina ja joutuvat antamaan myös omat lapsensa huostaan.

Suomessa on tuhansia lastensuojelun leimaamia ja syrjäyttämisyritysten kohteeksi joutuneita perheitä ja lapsia, jotka joutuvat elämään jatkuvan mielivallan uhan alla riesanaan lastensuojelun valheelliset ja mustamaalaavat merkinnät, jotka seuraavat heitä loppuelämän. Monet heistä ovat joutuneet koneiston kynsiin tavallisten ja tilapäisten arkisten tilanteiden esim. Mielestäni tällaisessa tilanteessa kannattaisi liittoutua toisten perheiden kanssa ja lähteä maasta.

Euroopassakin on paikkoja, jossa saa suomenkielisiä päiväkoti- ja koulupalveluja ja pääosin eläminen ja varsinkin asuminen on Suomea halvempaa. Jatkuvan tarkkailun ja leimausyritysten alla eläminen sairastuttaa ja tuhoaa mahdollisuuden tavalliseen perhe-elämään.

Viranomaiset tietävät, että leimasta tulee usein itsensä toteuttava profetia ja siihen he leimaamisellaan pyrkivätkin.

Lähtekää siis kun vielä voitte. Asunnot myyntiin tai vuokralle. Jättäytykää työkyvyttömyyseläkkeelle tai hankkikaa jokin homma uudesta maasta. Lapset oppivat uuden kielen nopeasti ja saavat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään. Täällä he jäävät vain laitostettavaksi ja syrjäytettäväksi tarkkailumateriaaliksi. Tuo on aivan totta, että uhkailu on tahallista, epäasiallinen käytös on siis tarkoituksellista.

Ihan samalla tavalla kuin puolison aiheuttama pelko millä tahansa hirveällä kiristyskeinolla saa toisen vanhemman lamaantumaan, niin viranomaiset käyttävät noita samanlaisia keinoja hyväkseen. Ne on helppo naamioida "väärinkäsityksiksi" jos niistä kommentoi ulkopuolisille tai niitä on helppo vähätellä: Niinhän nuo väkivaltaiset puolisotkin vähättelevät uhkailujensa tuottamaa pelkoa.

Kyllä ihmisen elämä saadaan hyvinkin helposti raiteiltaan kun puututaan "lain sallimin keinoin" hänen itsemääräämisoikeuteensa! Väkivallan seurauksia sitten onkin helppo niputtaa asiakkaan "huonon vanhemmuuden" piikkiin: Vanhempi ahdistuu, tulee kärttyisäksi, ilottomaksi, väsyy: Häntä kontrolloidaan ja hän reagoi ihan normaalisti ja sen takia NAPS: Tekisi mieli sanoa hyväntahtoisille sos.

Suloista, avointa ja suoraa tai kätketympää kritiikkiä Jyväskylän lastensuojelua kohtaan voi käydä esittämässä Jyväskylän osastossa, jossa puhutaan kenestä tulisi uusi hyvä lapsiaasiavaltuutettu. Nyt mehukkaita ehdokkaita esiin!! Etsin hänestä netistä tietoa, mutta niin byrokraatilta tosiaan vaikuttaa, että nettisivutkin natisevat kuivuuttaan Miten sellaisella ihmisellä voisi olla mitään sanottavaa julkisessa keskustelussa?!

On hyvä, että me aktivistit toimimme myös muilla areenoilla kun täällä biovanhemmissa, joka muuten on itse terminä ihan mahdoton Eihän tuota käsitettä käytetä missään, sillä on oikeasti älytön. Vanhemmuus ei todellakaan ole vain biologista, vaan paljon ihan muuta. Meidän synnyttämiä ja siittämiähän lapsemme ovat. Vaadin palstalle uutta nimeä.

Ei haittaa, vaikka termissä ei olisi täällä sen virallista kunnallista sisältöä, koko ajanhan diskurssit kilpailevat keskenään. Ja siihen yhteiskunnan kehityskin perustuu. Eikös tuo biovanhemmat-sana ole kehitetty juuri aivopesuun ja mielikuvamuodostukseen, että biovanhemmat eivät ole lapsen omat pysyvät hyvät oikeat oikeanlaiset vanhemmat, vaan vain jotain bio- tai jotain siis merkityksetöntä, joka pitää syrjäyttää ja poistaa.

BIOvanhempi on tuollainen poliittinen termi. Sen avulla voidaan ajaa tiettyjen eturyhmien etuja, kuten vaikkapa sijais- eli bisnesvanhempien.

Ja biologinen vanhempi voi pitää kirjeitse yhteyttä vaikka alle kouluikäiseen lapseensa näin kehotettiin tuttavani tekemään. Älkäämme suostu tuollaiseen propagandaan. Nyt uusin muunnos on syntymävanhempi.

Ei enempää eikä vähempää. Suomi24 palastalle pitää ehdottaa nimen muutosta. Tämä idealismi on vallannut poliittisen päätöksenteonkin. Muuten, mistä kertoo yksi huomio tarinassamme: Siis - lapsen tulevaisuus on pitkälti kiukkuisen erakoituneen vanhan tädin käsissä. Miten tämmöinen on mahdollista? Viranomaiset ovat omaksuneet Mrs Ratched- tyylin. Hillityn, näennäisen kohteliaan ja puolueettoman naamion, joka kätkee alleen karmeaa sadismia, omahyväisyyttä ja vallanhalua ja joka ei kestä mitään kritiikkiä.

Laitetaan kaikki erilaiset ja liian persoonalliset ihmiset laitoksiin saamaan jo etukäteen mietitty diagnoosi ja lamauttava lääkitys. Lobotomia hoituu nykyään kemiallisesti. Tällä perusteella voitiin luoda kaksi ryhmää, biologisesti kelvot ja kelvottomat. Kelvoille suunnattiin yhteiskunnan tuet ja verohelpotukset sekä työ äidin, lapsen ja perheen hyväksi. Kelvottomiin kohdistettiin toimia, joilla estettiin kelvottomien lisääntymistä. Näin estettiin tulevien sukupolvien saastuminen.

Kelvottomiin kohdistettavia toimia olivat sosiaalisten tukien epääminen, avioliittokiellot, suvunjatkamisen estäminen steriloinnin tai laitokseen eristämisen avulla. Hän vaati, että yhteiskunnalla on oltava oikeus lainsäädännöllä estää degeneraation leviäminen.

Tämä toteutettiin luomalla valvontajärjestelmä psyykkisesti epänormaalien silmälläpitoa ja suojelevaa valvontaa varten sekä estämällä heiltä suvunjatkaminen. Perttulan kasvatuslaitoksessa steriloinnit alkoivat vuonna Edvin Hedmanin kuoltua hänen vaimonsa Emma Hedman jatkoi sterilointiohjelmaa vuonna Hitlerin lapsioperaatiossa vuodenvaihteessa erään lastensairaalaan johtaja oli hakenut lupaa epämuodostuneen lapsen surmaamiseen.

Hitler myönsi luvan korostaen, että hän kantoi siitä vastuun, ei vanhemmat. Hän kehitti suunnitelman, jossa kätilöt ja synnytyslääkärit olivat velvollisia ilmoittamaan kaikki idiotiaa potevat ja epämuodostuneet vastasyntyneet sekä halvaustapaukset terveysvirastolle.

Pelkän ilmoituslomakkeen perusteella kolme lautakunnan nimittämää asiantuntijaa päätti lapsen elämästä ja kuolemasta. Jos kaikki päätyivät suosittamaan kuolemaa, annettiin lapselle lasten erikoisosaston hoitoa. Lausuntoon kirjoitettiin, että lapselle voidaan tarjota parasta hoitoa. Näin vanhemmat saatiin suostumaan hoitoon.

Lääkäreille annettiin myös oikeus uhata vanhempia huoltajuuden menetyksellä. Varhainen puuttuminen on taas muodissa ennakollisine ls-ilmoituksineen ja sijaishuollon masinoimine "ajoissa kotiin" kampanjoineen.

On hyvät ja parhaat käytännöt ja hoidot, jotka käytännössä tarkoittavat samaa kuin luvulla; erilaisten lasten syrjäyttämistä laitoksiin ja ennenaikaista kuolemaa. Vallankäyttäjät kätkevät mielellään toimintansa todelliset motiivit yli-imeliin termeihin, joilla saa rahoitusta ja kansansuosiota esim.

Aletaanpa selkokielistää tätä sanahelinää. Määritellään vähän realistisemmin esim. Miksi yle joku muu taho koitti kangeta Vanhasen pois virastaan ja myös teki sen?

Onko se hyvää vai pahaa meille tietävä taho? Kantaako Vanhanen takissaan isänsä rotuhygienia-ajatuksia, jos ne niitä on ja edistää niiden käytäntöönpanoa. Vai mikä on syy? Onko juuri kokoomus tämän nykyisen rotuhygienian kehittäjä ja ylläpitäjä?

Ja keskusta vain marjojen huostalapsien poimija? Mennäänpä sitten äärioikealle tai äärivasemmalle, niin käytännön lopputulos yhteiskunnalle on sama, ihmisten sortaminen, oman päätöksenteko oikeuden ja yksilöllisyyden vieminen. Eikä keskusta nimestään huolimatta ole näiden puoliväli, vaikka nimellään sellaista haluaa viestittää.

Korjausliike tähän suuntaan kannattaisi tehdä ennenkuin kansantalous tuhoutuu. Toisin kuin sosiaalityöntekijät ja heidän ammattijärjestönsä väittävät yhden pätevän sosiaalityöntekijän palkkaaminen ei suinkaan estä huostaanottoja kunnassa vaan päinvastoin lisää niitä. Varpu alkoi samaan aikaan kuin huostahulluus eli luvulla. Pelkät sijaishuollon vuorokausimaksut ovat jo vuosia pyörineet miljoonan euron paremmalla puolen per vuosi. Siihen päälle vielä sijaishuoltoa lobbaavien järjestöjen ja viranomaisten kulut.

Haluaisin tietää minkälaista tulosta sijaishuolto on tehnyt näillä veronmaksajilta saaduilla miljardeilla. Antakaa linkkejä hyvät lukijat suomalaisista sijaislapsista tehtyihin tutkimuksiin. Kai näin mittavan investoinnin kannattavuutta on tutkittu? Haluaisin myös tietää lisääkö koulutettujen sosiaalityöntekijöiden palkkaaminen huostaanottoja, kuten itse epäilen vai vähentääkö se niitä kuten Talentia väittää.

Miten tämän saisi selville? Johtuuko muutos lastensuojelun arvoista, koulutetuista sossuista vai uudesta ls-laista, en tiedä. Ainoa tukitoimi perheille tuntuu olevan huostaanotto tai sitä pohjustamaan tarkoitettu perhetyö. Missä koulutus sitten näkyy paitsi sossujen omassa palkkapussissa? Ai joo, monet korkeastikoulutetut näyttävät omaksuneen luvun rotuhygieniset opit ongelmien ylisukupolvisesta periytyvyydestä ja lanseeraavat näitä oppeja myös asiakastyöhön.

Suomen akateemiset ja keskiluokkaiset piirit olivat aikanaan ensimmäisinä omaksumassa natsi-ideologiaa. Historia näemmä toistaa itseään. Olikohan Oksasen romaani enne. Tuolla jossain ketjussa joku arveli, ettei Jyväskylässä ole sen kummempaa, kuin muuallakaa - täällä ollan vaan aktiivisia. Jyväskylä tunnetaan ls -karmeudestaan Etelä-Suomessakin. Täällä on yhtenäinen, kuokkayhteiskuntaa rakentava pääosin keski-ikäisten sossujen kopla.

Ja totta kuin pläkki - tämän kokoiseksi kaupungiksi - tänne on pesinyt liikaa Perhehoitoliittoja yms. Aila tuo paremmat firmat ulkomailta ja moittii synnyttäneen äidin, joka ei silloin tiennyt masentuvansa tai ajautuvansa päihteiden käyttäjäksi.

Nimittäin päihteet kansantautimme , mielenterveysongelmat, perheväkivalta yms. Toisaalta, mitä viranomaiselta voi odottaa? Kuinka siis ukrainan-juutalainen kääntyisi venäjän-ortodoksiksi? Ja koska Annan työhön kuului erityisesti vähemmistöjen puolustaminen, ja juutalaiset ovat edelleen venäjällä vähemmistö, joka saa tuta jos uhittelee vallanpitäjille Hodorkovski, Berezovki etc. Tai edes Ukrainan ortodoksiseen.

Toisaalta kosmopoliittina hän ei tuonut erityisesti juutalaisuuttaankaan esille, niinkuin ei Salmin prihan lapsenlapsenlapsikaan praattaa karjalaa Niin että kerro minulle missä ja miten hänet mirhalla voideltiin?

Aika ISON luokan moka piispalta, eikö? Sinun tiedoissasi on varmaan vikaa. Anna on kristillinen nimi. Juutalaisilla vastaava etunimi on Hannah. Annan hautajaiset näyttävät olleen lähinnä siviilihautajaiset.

Jos hän olisi ollut kristitty, niin hautajaiset olisi tietysti pidetty kirkossa. Ilmeisesti Anna oli lähinnä uskonnoton. Juutalainenkaan hän ei ollut, koska hautajaiset eivät olleet juutalaiset.

Juutalaiset eivät esim tuo kukkia haudalle, eikä arkku, mikäli sellaista käytetäänkään , ole auki hautajaisissa. Venäläiset siviilihautajaiset taas ovat saaneet vaikutteita ortodoksisista hautajaisita, mutta kaikki uskonnollinen tietysti puuttuu niistä. On tosi iso moka, jos Ambro on mennyt tomittamaan panihidan ei-kristitylle. Saman numeron pääkirjoituksessa kerrotaan: Mistä tämä tieto on peräisin, en tiedä.

Kaikki kidutus on tietysti tuomittavaa, mutta eikö tässä ole nähtävissä tiettyä yksisilmäisyyttä muslimeihin nähden Tsetseniassa taistelleet islamistit kiduttivat venäläissotilaita ja laittoivat videon nettiin; ko.

Todellisuudessa tilanne ei kuitenkaan ole näin synkkä. Aamun Koiton linja yleensä voisi olla aihe omaan ketjuun, tuolloin v. Panihida on rukouspalvelus ja meillä voidaan rukoilla niin kastamattomien hevosten kuin puimiureittenkin puolesta. Suurikos vahinko tuo on, jos jonkun pakanan puolesta rukoillaan. Toinen seikka on se, että tuolla toimenpiteellä loukataan Annan katsomusta.

Ei ole tahdikasta laulaa vainajan puolesta Jeesuksesta, jos vainaja ei hänestä pidä. Muidenkin vainajien puolesta voi tietysti rukoilla.

Kukaan tai mikään ei voi sitä kieltää, muta panihidan sanat paljastavat, että se sopii vain uskossaan eläneelle ortodoksille. Kyllä pitää olla yksinkertaista ja rajoittunutta porukkaa Ongelma onkin siinä että se kiero ja katala akka huijasi venäläisyydellään meidän nenästävedettävän piispamme luulemaan, että se onkin joku ortodoksi.

Voi että kuinka toope piispamme olikin, mikä moka! On hienoa olla ortodoksi, liity sinäkin - jo tänään. Politkovskaja oli yhtälailla Moskovan Patriarkaatin kuin Putinin hallinnon hampaissa. Kirkko siis tuki Putinia, eikä hallintoa kritisoivan lehden ukrainan-juutalaista syntyperää oleva toimittaja käänny silloin ortodoksiksi.

Sitä paitsi hän syntyi kommunistien lapseksi, etuoikeutetuksi vanhempien diplomaatiuran vuoksi. Täällä kuvaus hautajaisista ABC uutispalvelusta: Se myös peitti luodinreiän.

Se ei tee vielä ortodoksia. Mutta väki oli järjestäytynyt siviilihautajaisiin, ei jumalanpalvelusta, paikkahan oli seremoniallinen halli. Arkkua hautaan kannattaessa yksi pappi heiluttaa katilaa viitassa ja epitrakiilissa. Venäläistä tradiota kyllä, ortodoksiset hautajaiset, ei. Miltäs kuulostaa mormonien vainajien kastamiset kuoleman jälkeen?

Että joku sun serkun serkus päättää kastattaa sut joskus mormoniksi? Samaa tavaraa tämä Ambrosiuksen panihida. Siis, jos Anna Politkovskaja olisi ollut ortodoksi, niin miksi ei ollut panihidaa Moskovassa, Niznhi-Novgorodissa, Ateenassa, Konstantinopolin Patriarkaatissa? Ei kai urhea vapauden ja muslimien puolustaja olisi halunnut että hänen kuolemallaan julkisesti ratsastaa Ortodoksisen kirkon piispa julistaen hänet marttyyriksi ja ortodoksiksi? Tässä on päinvastaisesta kysymys kuin suvaitsevaisuudesta, nimittäin vainajan tahdon kunnioittamisesta.

Venäjällä on paljon juutalaisia, jotka ovat ortodoksikristittyjä huhujen mukaan papiston keskuudessa olisi erityisen paljon juutalaisia. En tiedä oliko Anna Politkovskaja ortodoksi, mutta monissa yhteyksissä hänestä on sellaisena kuitenkin puhuttu, ja sellainen olisi ollut täysin mahdollista. Siis juutalainen joka on kristitty. Tai että olisi ortodoksi, mutta muslimi. Musta ei ole valkoinen jne. Teoriassa jos tädillä on munat, se on transvestiitti. Mutta Anna Politkovskaya ei ollut ortodoksi.

Asia olisi voitu ennen panihidaa tarkistaa esim. Yksi puhelinsoitto, eikä jossitteluja. Juutalaisuus on muutakin kuin uskonto. Jos juutalainen kastetaan ortodoksiseen kirkkoon, ei juutalainen siitä venäläiseksi tai suomalaiseksi muutu, vaan pysyy edelleen kansallisuudeltaan juutalaisena. Anna Politkovskajalle toimitettiin muuten panihidoja myös muualla kuin Suomessa, myös Moskovassa. Tämä selviää pienellä nettihaulla. Pysyy luterilaisena, vaikka voissa paistettaisiin.

Itte kun en oo löytäny. Ja eläkä väitä rukoushetkeä panihidaksi. Tuolla logiikalla ei voisi kääntyä juutalaiseksi. Se kun on näköjään rodullinen kysymys!

Näistä on tullut vainajien muistoon liittyvien palvelusten nimiä eli ne ovat rukoushetkiä. Ihmettelen täällä esiintyvää rasismia ja moukkamaisuutta sekä sivistyneen käytöksen puutetta. Voi tulla "adoptoiduksi" juutalaisuuteen myös kansallisuuden osalta, koska juutalaisuus on sekä uskonto että kansa. Mutta toisin päin se ei toimi, koska kristinusko ei ole kansa, vaan pelkästään uskonto, jota tunnustavat kuuluvat eri kansoihin. Juutalainen kristitty on siis juutalainen ja juutalaisena pysyy.

Jos juutalainen kastettaessa lakkaisi olemasta juutalainen, hän jäisi kansallisuudettomaksi, koska kasteessa ei kasteta minkään kansan jäseneksi.

Tässä linkki toivottavasti osaat venäjää: Se että yrittää selvittää vainajan uskonnollista vakaumusta ja joutuu käyttämään sanaa "juutalainen", ei ole rasismia. Onko suuren kokoluokan virhe lähteä väittämään julmasti teloitettua juutalaista rohkeaa toimittajaa ortodoksiksi, kun vielä tietää että Anna Politkovskaja oli edesmenneelle moskovan patriarkka Aleksi II: Hän arvosteli kovin sanoin kirkkoa sen kgb-taustoista ja Aleksi II sen agenttina toimimisesta. Tässä kaikessa valossa voikin ihmetellä, että miksi ei toimitettu Jokelan ja Kauhajoen koulusurmien uhreille "panihidaa"?

Sellainen olisi nostanut kirkon "brändiä" huikeasti anteeksi kylmä ajattelutapani tässä ja toiminut hyvinkin lohduttavana ja kansaa yhdistävänä tekona. Moukkamaisuus ja sivistynyt käytös Tällaiset asiat kun vaikuttavat koko maan politiikkaan ja ajattelutapaan. Osaako joku kääntää, edustiko hän patriarkaattia tai jotain muuta? Mutta jutussa ei sanota että Anna Politkovskaja olisi ollut ortodoksi. Kyllä heidän muistolleen toimitettiin useassa kirkossa panihida. Kristilliseen rakkauteen kuuluu muistaa kaikkia ihmisoikeustaistelijoita,onnettomuuksien uhreja jne uskontokuntaan katsomatta.

Isä Georgij Chistjakov oli tunnettu Venäjän kirkon eli Moskovan patriarkaatin pappi. Kuoli syöpään vuonna Ajoi jonkinlaista omaa jossain määrin uudistushakuista linjaansa Venäjän kirkon sisällä. Jos koulusurman uhrien joukossa ei ollut ortodokseja, ei panihidaa toimitettu.

Toimittaja on kuitenkin tärkeämpi kuin joku opiskelija Siis jos on panihidan toimittanut. Vaikuttaa hiukan samanlaiselta mediapanihidalta kuin Ambrosiuksen. Siis kristillinen rakkaus ja myötätunto, tottakai!

Arkkipiispa Johanneksen aikaan välit Moskovan Patriarkaatiin olivat hyvin tulehtuneet. This action brought immediate protest from the Estonian-born Patriarch Alexei II of the Moscow Patriarchate, which regarded the Estonian church as being part of its territory.

The Patriarch of Moscow temporarily removed the name of the Ecumenical Patriarch from the diptychs. The Ecumenical Patriarchate decided that Archbishop Johannes and Bishop Ambrosius as well as pastor Heikki Huttunen from Espoo should be available to give help in the reconstruction of the newly restored church. Archbishop Johannes would temporarily act as a deputy metropolitan of the Estonian Autonomous Church.

Taisipa jopa katkaista ehtoollisyhteyden Suomen Ortodoksiseen Kirkkoon, ainakin Valamon luostarissa olleita talkoolaisia kiellettiin silloin osallistumasta ehtoolliseen.

Olihan Anna Politkovskaya yhtälailla patriarkan kuin Putinin "vihollinen": Kaularistiään hän kantoi tunnollisesti, mutta hän vierasti kirkkonsa lännenvastaisuutta ja nationalistista suuntausta. Sielulleen hän ei omien sanojensa mukaan löytänyt rauhaa. Voisimpa lyödä vetoa, ettei kukaan löydä sellaista kuvaa Totuutta hän etsi ja halusi tuoda sen päivänvaloon.

Onkin häpeällistä että kirkko itse syyllistyy väärän tiedon levittämiseen toimittajasta, joka taisteli sellaista vastaan. Pahoittelen aktiivisuuttani näin suuren paaston aikaan, mutta tosiasia on että maailma ei pysähdy sillä aikaa. Talous syöksyy, koneet lentää, lobbarit duunaa, duunarit floppaa Politkovskajakin käy tähän tarkoitkseen vallan hyvin. Kyseinen Kotimaa-yhtiöt kustantaa myös Analogia ja Aamun Koittoa. Voi kysyä, Onko Kotimaa-yhtiöillä vaikutusta toimitukselliseen linjaan?.

Ainakin kun tarkastelee Aamun Koitossa viime vuonna kirjoittaneita kolumnisteja, niin huomaa tässäkin tietynlaisen linjan suhteessa Venäjään. Ja hyväksi käyttämällä Anna Politkovskajaa. Päätoimittajista tehdyn kyselyn perusteella n. Räntilä pelottelee pääkirjoituksessaan taas mummoja kuoliaaksi. Pyhän Nikolauksen seurakunta valmistelee kirkon ja seurakuntakeskuksen rakentamista..

Moskovan patriarkaatin tarkoituksellinen levittäytyminen toisen patriarkaatin alueelle on täysin vastoin ortodoksisen kirkon yhteistä kanonista perintöä. Lehden teema on Suureen Paastoon laskeutuminen ja isä Hariton antaa sinne matkaevääksi kiulullisen uhkakuvia ja peloittelua!?

Tämä kirjoitus on suvaitsematon ja provokatiivinen. Ei edusta ortodoksisen kirkon perinteistä ja kanonista lähimmäisenrakkautta Samassa numerossa annetaan Nikean MP Johannekselle tilaisuus sivallella hiippakuntasihteeriä ja arkkipiispa Leoa jyrkin sanoin ja hyvin alentavasti.

Oi Herra katso alas tähän viinitarhaan Leikkiikö suomen ortodoksit jotain ortodoksista monopolia? Tavan kirkkokansa ei ymmärrä höykäystäkään jostain konstantinopolin patriarkasta, joka asuu eristettynä reliikkinä muslimien ympäröimänä tenniskentän kokoisessa korttelissa. Eikä ymmärrä Konstantinopolin Patriarkkakaan hooveen vertaa jostain napapiirimaan yhteysliikkeen julisteluista Joo, mutta siis kuitenkin.

Vetoamalla johonkin ortodoksisen kirkon yhteiseen kanoniseen perintöön siinä, että syyttää venäläisiä kirkkojen rakentamisesta omille kansalaisilleen ja muille on jotain käsittämätöntä ja jopa rasistista.

Räntilä vain kirjoittaa mitä käsketään. Lähes jokaisessa haastattelussa Ambrosius muistaa mainita muodossa tai toisessa, että "Venäjän kirkko on nationalistinen jne. En ihmettele ottaen huomioon keskiarvosuomalaisen asenteen venäläisiä kohtaan , että tuollainen ajattelu tarttuu tavallisiin mummoihin, jotka eivät välttämättä ajattele tuollaisten puheenvuorojen taustoja. En ihmettele, että tässä tilanteessa venäläisten asema käy tukalasti, ja siksi ovat mieluummin omassa joukossaan.

Vaikea voi olla myös sellaisen kirkon työntekijän asema, joka pyrkii pitämään yllä hyviä suhteita Moskovan patriarkaattiin. Ambrosius kirjoittaa juttuja ainakin Kotimaa-yhtiöiden lehden verkkoversioon.

Millähän hinnalla tuota yhteistyötä Kotimaa-yhtiöiden kanssa tehdään? En tarkoita pelkästään rahaa. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Sofia on tarkoitettu vain hyvätuloiseille! Eli siis 60 jäsenen kirkko tarvitsee ulkomaanosaston? Tuo osasto laukoisi mielipiteitä siitä, mitä pahaa tai epäilyttävää Venäjä tai MP nyt kulloinkin on tehnyt? Kenen aivoissa tällainen kuningasajatus on syntynyt? Onko tarkoitus hoitaa suhteet MP: Kohtahan tästä puuttuu enää myönteinen Nato-kannanotto.

Ja taisipa saada asialle hallitustason siunauksen. Todennäköisiä motiiveja oli saada "ry--än" pelkoa nostatetuksi, josta hyötyi hallituksen nato-politiikka, sekä irtiottoa suomen ort kirkosta venäjään. Siis nostamalla juutalainen Marttyyriksi Anna Politkovskaj tiesi mihin ryhtyi, häntä varoitettiin useasti, mutta kenties häntä kiehtoi vaara ja halu tulla "marttyyriksi".

Vaikea tietysti todistaa, mutta hän ei halunnut esim. Eräänlainen provosointiyritys tämä oli myös: Mutta sitä ei tullut. Venäläiset ovat viisaasti olleet kiinnittämättä huomiota mm. Ja tietävät varsin hyvin suomalaisten nato-kannan. Niljakas piispa, laiska, on ystävä vain tarkkaan rajattujen ihmisten kanssa, kärsii kaikkivoipaisuuden sairaudesta jne.

Ja puhuu kaikenlisäksi onttoa sanahelinää, josta ei ota kukaan selvää jotta missä pointti. Jos joku pyytää palvelusta se pidetään, syystä niin viis. Valamossa on veljet vähissä. Joku Sergei pyörittää palveluksia melkein yksinään. Huhun mukaan veljet etsivät rauhallisempaa paikkaa, kuin turistipyydys Valamo. Ei taida pitää paikkaansa. Talvella valamossa on hiljaista. Mistä veljestö muka löytäisi vielä rauhallisemman paikan? Isä Ambrosiuksen näkyvä mukanaolo talouspolittisessa keskustelussa hieman hämmentää.

Se on ala, johon Tohmajärven teologian maisteri ei ole enemmälti opillisesti perehtynyt. Kun kirjan kirjoittajana on kolmntena osapuolena Kuntaliiton kepulainen lausuntoautomaatti Timo Kietäväinen, ei kenellekään jääne epäselvää Mikä ihmeen koristesormus A: En ole missään maailmalla nähnyt oikeauskoisilla piispoilla tuollaisia.

Miksei enää osata pukeutua korrektisti? Verratkaapa näitä kahta kuvaa ja miettikää, kumpi on ortodoksi: It represents the reality that a bishop is in a particular way united with the church. The Episcopal ring points to the deep spiritual bond a bishop has with priests and the lay-faithful" Ja piispan sormuksia yleisesti: Menee samaan kastiin äiti Amman syleilyn ja sammontaonnan kanssa: Ylikansalliset markkinavoimat ovat aivan eri luokkaa kuin piispamme.

Hiippakuntamme on ilman paimenta. Missäs loossissa se Nikean MP Johannes istuukaan? Johannes ja Ambrosius ovat aivan varmasti vapaamuurareita! Asiasta nousi ensimmäinen kohu jo vuosia sitten. Kunhan kaivan ne loossit, niin tulen ja kerron.

Nimettömänä palstoilla voit tietysti laukoa mitä sylki suuhun tuo. Tuskin edes tunnet vapaamuurareiden ideologiaa ja traditioita?! Lehti taisi olla Hymy? Lienee yhdentekevää millä nimikkeellä mitäkin kutsutaan.

Yhdysvalloissa on kymmeniä tiedusteluorganisaatioita, joista toiset ei tiedä toisistaan. Silti ne pelaa samaan pussiin. Todennäköisesti vapaamuurarius on peitetarina jolla saadaan suuren yleisön mielenkiinto tyydytettyä. Mutta laiton järjestö se ei ole? Laittomia periaatteita kylläkin, em. Tällöin v-kerhon jäsenyys menee valtakunnanlain yläpuolelle.

On selvää että yhteiskunnan yläluokka ja talouselämän vaikuttajat verkostoituvat. Kait se on sitä järjestäytymistä. Ambrosius on pyörinyt niissä kuvioissa vuosikymmeniä. Ja ehkäpä saanut aikaan hyvääkin, Valamon luostarin taloudellinen kukoistus oli pitkälti hänen suhteidensa ansiota. Kritiikkiäkin tuli luostarin "kaupallistumisesta". Mutta tämä nyt nähty ulostulo mediassa on harvinaisen läpinäkyvä. Ehkäpä "verkosto" painostaa nyt esipaimenta siunaamaan tulevat lomautukset, potkut, konkurssit, hallituksen eläkepäätökset jne.

No, Ambrosius on puolensa valinnut. Kohta joku vinkuu että kuka maksaa papiston palkat ja konservointilaitoksen ja kulttuurikeskuksen jos ei A. Odotamme kuola valuen että tulet ja kerrot! Muista sitten kertoa kaikki, siis ihan kaikki. Muuten ei ole väki tyytyväistä. Ettet vain nyt sairaanvoitelusakramentteja jakaessasi seitsemän papin voimin havainnut olevasi yksi heistä?

Sinua varmasti rauhoittaa tieto, että olen nainen ts. Käykää lukemassa tuolta, kuinka T. Ruokanen loukkasi AP Leoa. Metropoliitta Ambrosius toimii myös Tulikivi Oyj: Valamon luostarille vai Risto Jääskeläiselle? Ja omistaako hän ko. Onko hän myös mukana Luciferus -grillitehtaan hallituksessa? Täältä voi katsoa että kuka ja kuinka paljon. Nyt jo vaaditaan hurjaa huumoria: Oliskohan se vaikka osakasluettelo nimeltään, vai onko asiasta kanoni olemassa?

Mikähän tämänkin villakoiran ydin on? En voi mitään sille että on osakkeenomistajat on jaettu sisäpiiriläisiin joista on tiedotettava julkisesti sisäpiirilistalla ja sitten muihin jotka voivat häivyttää omat tietonsa kaiken maailman hallintarekistereiden kautta lähes näkymättömiin.

Taitaa tosin koskea vain noteerattuja yhtiöitä? On aika hyvä että edes sisäpiiriläiset tiedetään ja tunnetaan. Osakasluettelo onkin sitten jo ihan toinen asia.

Asiaan voisi antaa lisää valasitusta joku keskustelua seuraava pörssihai tai merkanttia kunniakasta arvoa enemmän kauppatieteitä opiskellut. Kaiva vielä linkit kreikkalaisten ja venäläisten tupakka-, huume- ja rahanvaihtobisneksistä, niin saadaan jotain suhteellisuutta tähän hirveään mammonan valtaan joutuneista.

Onko tämä kaiken kattava revitys ihan hitusen älyttömiin menevää, kuukaudesta ja vuodesta toiseen jatkuvaa, mikä mieli siinä on? Piispat, papit, kanttorit, kuorot, loputtomiin. Tiedän jo kaksi kirkosta lähtenyttä, harkinnassa on täälläkin. Eihän ihmisten älyttömyys siihen saisi olla syynä mutta rajansa kaikella.

Tämä on niin surkeaa, surkeaa. Ty toze prosti menja! En ole osallistunut tähän keskusteluun muulla tavalla kuin laittamalla linkin koska huomasin että oikea tieto saattaa olla tarpeen.

Konechno, s samogo sertsa! Kaivelepa kuitennii linkkivarastoasi tasapuolisesti mainitsemallani tavalla, niin saadaan selkeä kuva ortodoksisen maailman menosta ja tilasta. Jotkut täällä nukkuvat ihan sikeää prinsessa- tai prinssiunta. Huomattava seikka on osuuspankin suuri panos Sofia-kulttuurikeskuksessa.

Voiko muuten laman edelleen syvetessä ja kurssien syöksyesä alas, niin kaatua tämä Ampron hanke kirkon mksettavaksi? Millaiset sitoumukset on kyseessä, esim. Vuokrasopimus monivuotinen kuten lääkelaitoksen tapauksessa? Hienoa että tällaista yritetään, mutta kun. Kirkko ei ole millään lailla sidoksissa - esim. Kiinteistö on entinen Osuuspankkiopisto, josta eroon päästyään myyjä varmaan oli tosi tyytyväinen.

Trendi on ollut se, että yritykset pikemminkin ulkoistavat koulutustoimintaansa kuin ylläpitävät omia laitoksia tähän tarkoitukseen. Tällä vastuulausunnolla ei edes voi pyyhkiä tiukan paikan tullen persettään kun se on sähköisessä muodossa. Voit varmistaa asian esim talousvaliokunnan puheenjohtajalta isä Markku Salmiselta. Valiokunnat voivat kuulla asiantuntijoita. Ambro vois tietää pari hyvää Ihan kuin valitsisivat toisiaan joka kerhoon Viime syksyn kirkolliskokous jämäköitti toimintaansa aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Myös kirkon omilla sivuilla on mahdollista tutustua kirkolliskokouksen päätöksiin. Myös Aamun Koitto on niistä kirjoittanut. Valiokuntien kokoonpano ilmenee myös ortodoksi. Talousvaliokunnassa on myös talousalan asiantuntijoita mm. Vuonna talousvaliokunta ei myöntänyt Kallvikin hankkeelle sen hakemaa lainaa muistaakseni eur , vaan sen sijaan myönsi euron kerta-avustuksen. Ainakin niin lukee ko. Varmaan kirkon keskusrahasto on kyseessä. Myönsit siis Johanneksen ja Ambrosiuksen vapaamuurariuden Mistäs sulla tollasta tietoo on?

Ja siis miks et sää laita niitä linkkejä? Vai tuleeko seuraavassa Aamun Koitossa joku ekstranumero jossa hyökätään rajusti Amprosiusta puolustaen mm. Vai onko se sittenkin Analogin tehtävä? Monella kirkolliskokousedustajalla ei ole talousasioista käsitystä edes senkään vertaa. Moni merkonomi on maamme talouselämässä kunnostautunut, kun taas moni ekonomi tai KTM on pelkkä mitättömyys.

Tutkinto ei yksin kerro mitään todellisesta osaamisesta. Moni pänttääjä suorittaa kyllä tutkintoja jopa hyvin arvosanoin, mutta mitä tehdä jos tiedon soveltamiskyky käytäntöön puuttuu.

Kirkolliskokouksen työryhmiin valinta tapahtuu siten, että kokoonpanoja esittää kirkollishallituksen istunnossa lainoppinut kirkkoneuvos ja kirkollishallitus tekee päätöksen, millaisia työryhmiä se esittää kirkolliskokouksen avajaisistunnossa. Konklaavi, joka pohtii, kuka mihinkin työryhmään sijoitetaan lainoppineen kirkkoneuvoksen kanssa - hän ei varmaankaan tee valintoja yksin- on ratkaisevassa asemassa.

Kirkolliskokous voi toki avajaisistunnossaan muuttaa työryhmien kokoonpanoa, mutta yleensä näin ei tapahdu. Näillä valinnoilla on todellista merkitystä, koska ne ratkaisevat, millaiseksi työskentely työryhmissä muodostuu.

Onko kirkon vakuutuksia kilpailutettu? Käyttääkö kirkko vakuutusmeklaria asiantuntijana vai käytetäänkö sokeasti vain tämän yhden vakuutusyhtiön palveluita?

Löytyykö näistä tietoa netistä jossain? Kuka tarkastaa kirkon toimintaa? Muutenkin olen pettynyt Ambrosiukseen, hän vain johtaa joitakin asioita eikä tee mitään. Yhtenä esimerkkinä sekin, että meidän talon talonmies joutuu putsaamaan jalkakäytävän lumesta joka aamu aivan itse, eikä kertaakaan Ambrosius ole tullut tekemään sitä virkansa puolesta.

Mikä hän oikein luulee olevansa? Minne on järki kadonnut Kuulkaas nyt kaikki paskanjauhajat. Ambro on pystyttänyt Helsinkiin ortodoksisen kulttuurikeskuksen täysin ilman kirkon tukea, eli ilman veroeuroja. Kukaan muista piispoistamme ei pystyisi samaan, miettikääpä sitä. Mikä tässä on väärin??? Jonkinlaista itsekritiikkiä voisi harjoittaa jokainen paskan heittäjä. Mistä rahat ovat sitten tulleet? Vai onko yksityishenkilö Risto Jääskeläinen polkaissut ikioman projektin Kyllä se on piispa Ambrosius polkaissut yksityisprojektin: Yritysten koulutuskeskuksia on nyt runsaasti myynnissä, joten valinnanvaraa oli.

Se on kohtuullisesti erillään urbaanista maailmasta meren rannalla; Vuosaaren asutukseen on reilu kilometri. Paikka on hankittu lahjoitusvaroin. Säätiö onnistui keräämään kokoon peräti kaksi miljoonaa euroa, velkaa on vain vähän. Yritysmaailmasta on yli puolet kerätystä kahdesta miljoonasta ja loput on säätiöiltä: Sofia on myös kokoushotelli, ja toimintaa pyörittää säätiön omistama yhtiö. Paikalla on useita rakennuksia, joten Savonlinnan oopperan kuoro voi kokoontua jossain rakennuksessa ja Diakonissalaitos pitää seminaaria toisessa.

Kolmannessa voi olla retriitti. Osuuspankkiväki toimii Kallvikissä edelleen, sillä osuuspankkikeskus teki viisivuotisen käyttösopimuksen. Sofian toimintaa rahoitetaan nimenomaan kokousten pitämisillä. Ja taustalla se kuuluisa osuuspankki. Ja mitä kaikkea säätiöitä jne. Niitä hävettäisi ihan saa--nasti. Itsekritiikki tuntuu puuttuvan eräältä piispalta. Nyt tämän bisness-kokoushotelli Sofian valossa Ambrosiuksen mediaulostulo on entistä selkeämpi: Vuonna kirkolliskokous myönsi kirkon keskusrahaston varoista euron kerta-avustuksen Ambron kulttuurikeskuskelle.

Se on suuri raha pieneltä kirkolta. Lisäksi kirkko on vuokrannut helsingin hiippakuntakanslian tilat ko kulttuuriksekukselta. Vuokra on kai jotain tuota euron vuosiluokkaa. Joten kyllä tätä laitosta on tuettu aivan hyvin verrattuna vastaaviin hankkeisiin ja kirkon omiin laitoksiin. Haluaisiko joku tähän sellaisen sosialistisen mallin, että toimintaa pyöritetään ja valtio maksaa, mutta mikä valtio sellaista toimintaa nykyaikana maksaisi?

Niin ja olihan jo vanhassa Valamossakin turismia ja pyhiinvaeltajat majoitettiin hotelliin. Siellä toimintaa tukivat varoja lahjoittamalla mm.

Venäjän tavallinen kansa, raharikkaat aristokraatit, myös Venäjän keisari. Voisiko joku selittää, mikä tässä talouspuolessa on niin ongelmallista? Minä en taas ymmärrä tuollaista asennetta, että kaiken pitää olla taloudellisesti tuottavaa. Eikä turismi ole sama kuin pyhiinvaeltajat. Nykyään Suomen luostareissa käy turisteja rahojensa kanssa ja se tuntuu nykyajan nunnille ja munkeille olevan tärkeintä.

Eiköhän se ole bisnes, joka niitäkin pyörittää, kaikenlainen rihkamakauppa ja sen lisäksi maksaa pitää jokaisesta nimestä esirukouslapuista,joka toimituksesta, jokaisesta pikkuruisesta tuohuksesta, joka siunauksesta raha kilahtaa kirkon kassaan. Eihän siellä valtio ja verotulot maksa mitään! Mitenkä tää nyt liittyy tähän Amprosiuksen henkilökohtaiseen yritystoimintaan? Avaa uusi topikki aiheesta. Ja maksaa ne tuohukset meilläkin ja Valamo marketti myy samaa rihkamaa Sitäkö ajat te takaa?

Kirkot pysyy pystyssä laastilla ja tiilillä. Mutta ilman uskovaisia ne olisivat vain laastia ja tiiliä. Missä se Pyhä Henki sitten lepattaa?

Ai niin, siellähän se Jumalan silmässä vilkkuu dollarin setelissä: Siis mummon markkaa kuussa. Eikö niitä tiloja ollut nyt H: Nythän tulee pelkät matkalaskut kasvamaan huikeasti kun piispa huristelee taksilla edestakaisin sjöltviikkiin kun ei itse ole ajokuntoinen? Tuohon euron vuositasoon oltiin kaavailemassa korotusta.

Uusi vuositaso olisi ollut euroa - aikana, jolloin liiketilojen vuokrat ovat pikemminkin laskussa. Lisäksi kirkollishallituksella on vuokrattuna tiloja Liisankadulta. Kirkolliskokous teki päätöksen selvittää Liisankadun tilojen käyttöaste ja Kallvikin tilojen vuokraa piti kohtuullistaa tai vuokrattuja neliöitä vähentää. Kirkolliskokouksen talousvaliokunta kokoontuu sseurantakokoukseen vielä kevään aikana.

Varmaan tähänkin asiaan silloin paneudutaan. Nopeasti laskettuna palkkoineen muineen tekee rapiat puoli miljoonaa mummon markkaa kulunkia. Ja kyseessä on munkki. Mitä pitää sisällään 3. Onko Jääskeläinen Risto Tapani sama henkilö kuin metropplitta Ambrosius? Tämä kulttuurikeskus on Valamon kansanopiston ja Valamon matkailutoiminnan ilmiselvä kilpailija vaikka piispa itse on hankkeen valmisteluvaiheessa muuta väittänyt. Eri kysymys on sitten se mikä on luostarin yhteyteen sopivaa toimintaa.

Jotenkin luostarin pitää olemassaolonsa rahoittaa. Valamon luostarin talous on yhäkin hyvin tiukoilla. Rakennusvaiheen suuri velkataakka painaa vielä muutaman vuoden luostarin "harteita". Mitään ei voi oikein kehittää eikä suurempia korjaustöitä tehdä ennenkuin se on hoidettu pois. On ikävää, että tämä Helsingin toiminta syö Valamon mahdollisuuksia.

Jääskeläinen Risto Tapani 3. Siis silloinhan tulojen pitää olla n. Siitä jää käteen Hurjat on munkin vuositulot! Paljonko on muuten piispan palkkaluokka? Löytyi tuollainen nettikirjoitus Kauppalehdestä muuten: Ehkä heillä on kisa. En halua omilla verorahoillani tukea tällaista yksityishenkilöiden yritystoimintaa.

Onko tuon mp Ambrosiuksen firman tilintarkastaja Markku Salminen sama henkilö, joka valittiin Hgin ort srk: Nimihän on kovin tavallinen Suomessa. Jos on sama, onko tässä jotain jääviysnäkökohtia? Ne maksaa valtio ja valtio siis myös palkan suuruuden määrää. Toki ihminen raitista ilmaa tarvitsee, mutta tuleminen ulos lausunnolla, asian kanssa tai mediassa kuulostaa ja varsinkin mielikuvan tuottavana kielikuvana NÄYTTÄÄ perin hassulta.

Tässä Pyhän Viisauden Temppeli: Jo sen nimessä on monikerroksisesti läsnä kulttuurimme viisaus-traditiota. Sofia viittaa Platonin ja Aristoteleen, antiikin suurten ajattelijoiden, filosofiseen ja hengelliseen ajatteluun, jossa varhaiset kirkkoisät näkivät jo välähdyksen Pyhästä Hengestä.

Kristillisessä perinteessä Hagia Sofia merkitsee Kristusta Pyhänä Viisautena, jolle tämän keskuksen kappeli on pyhitetty. Piispa Ambrosius, Kotimaa Mutta kaikki voi olla pelkkää sattumaa. No niin, tästähän minä aloitin keskustelua jo. Erityisen epäilyttävää on ollut mielestäni että viime vuonna Sofia-keskuksen seminaariluentoja oli mainostettu Antroposofisen Liiton sivuilla.

Toinen mikä minua häiritsee näissä yhteyksissä on Pekka Ervasti-ruusuristiläinen tyyli tuoda esiin Kalevalaa ja Sampoa. Sofia on myös keskeinen käsite antroposofiassa, mielestäni ei ole sattumaa että tämä nimi on valittu.

Olisihan paikan voinut nimetä jonkun pyhän mukaankin, vai mitä? No niin mutta eihän sitä voisi tehdä, voisi olla vaikeaa markkinoida 'tuotetta' joka olisi liian Luin juuri katakuumeneille suunnatun ortodoksisuuden esittelykirjasen jonka oli julkaissut Amerikan kreikkalais-ortodoksinen kirkko Greek Orthodox Archdiocese, Ekumeenisen patriarkaatin alainen.

Lisään vielä että tämä kirkko ei ole mikään fundamentalistinen ortodoksilahko vaan suurin yksittäinen ortodoksinen kirkko Amerikassa, poliittisesti se on aika keskiväliä ortodoksisessa maailmassa, ja sen julkaisut ovat yleensä korkeatasoisia. Niinpä sen julkaisut ja webbisivut antavat hyvän ja kiihkottoman kuvan siitä mitä ortodoksinen oppi tosiasiassa opettaa.

Siinä oli katakuumeneille lisätty luku ei-kristillisistä 'kulteista' koska amerikkalaisten pohjatiedot uskonnosta ovat hyvin heikot, luku oli lisätty jotka olivat ei-kristillisiä. Siinä oli teosofia josta antroposofia erosi samassa syssyssä Jehovan todistajien, mormonien, moonilaisten ja New Age-pakanoitten kanssa.

Oli tietysti selvää että nämä eivät olleet yhteensopivia ortodoksisen uskon kanssa. Joku voisi vaihteeksi nostaa meteliä patriarkaatissa TÄMÄN takia ja jättää ne kipeät seksuaaliasiat vähemmälle. Tämä on mielestäni paljon vakavampi ongelma Suomen kirkossa. Kohta olemme joku outo New Age -lahko - kaikki jotain outoja ex-vasemmistolaisia taiteilijatyyppejä Kalevalapaidoissa jotka 'nostavat tietoisuuttaan'. Suomen Ruusu-Ristin sivut ja miltä heidän 'temppelinsä' näyttää ja näyttääkö vähän siltä kuin eräs nimeltä mainitsematon ortodoksikirkko pääkaupunkiseudulla.

Myös olen nähnyt hempeän pastellinsävyisiä ikoneja ja seinämaalauksia joista ensiajatuksenani oli 'Nämä ovat ihan kuin Helsingin Steinerkoulun seinämaalaukset'. Lohtunani on amerikkalainen sanonta; 'You can fool some people all the time, and all people some of the time, but you can't fool all people all the time'.

Eli kyllä jossain vaiheessa jumalan pilkka osuu omaan nilkkaan. Ne ovat kuitenkin pientä tämän maailman mittakaavassa, ja niiltä ei kukaan voi välttyä. Mutta jos kirkon korkeimmat paimenet eksyttävät laumaansa niin se on jo raskaan sarjan jumalanpilkkaa etten sanoisi Pyhän Hengen pilkkaa, jota ei anteeksi anneta. Katsokaa otsikon 'Filosofia' alla olevaa 'Sofian vapauttaminen' artikkelia. Tuttua sanapuuroa, eikö vain?

Suomi24 chat seksi homoseksuaaliseen sihteeri espoo

Suomi24 chat seksi homoseksuaaliseen sihteeri espoo

Suomi24 chat seksi homoseksuaaliseen sihteeri espoo